Росія готується відправити до Місяця тварин

3
-3
Росія готується відправити до Місяця тварин
Російська державна корпорація Роскосмос замовила розробку космічного апарату для відправки тварин до Місяця. Про це в середу, 28 квітня, повідомило РИА Новости з посиланням на сайт держзакупівель, пише Корреспондент.

"Аналіз проблемних питань і перспектив використання космічного комплексу нового покоління Повернення-МКА-Л з апаратом для доставки тварин та інших біологічних об'єктів в околицю Місяця і проведення медико-біологічних досліджень спільного впливу чинників міжпланетного польоту на живі організми в експериментах з тваринами та іншими біооб'єктами", - йдеться в документах.

Роботи повинні бути проведені до 15 листопада 2022 року, а до 15 листопада 2023 року має бути визначено проєктний вигляд космічного апарату Повернення-МКА-Л. Терміни запуску апарату не повідомляються.

Раніше в планах Роскосмосу фігурували тільки біологічні супутники Повернення-МКА і Біон-М. Запуск Повернення планується після 2025 року, а Біона - в 2023 році.

Пасажирами Повернення-МКА повинні стати 20 мишей. А на Біон в космос полетять миші, плазуни, комахи, рослини і мікроорганізми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Десь я вже таке чув, кілька десят років тому вже тварин у космос запускали. В когось розпочався регрес.
Відповісти
Тобто росіян?
Відповісти
Армстронг спустився на поверхню Місяця 21 липня 1969 року. А москалі 20 мишей космонавтів відправляють в 2023 році це прорив в майбутнє....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні