--> У Луцьку хочуть створити реабілітаційні ковідні центри | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку хочуть створити реабілітаційні ковідні центри

0
-5
У Луцьку хочуть створити реабілітаційні ковідні центри
Депутати Луцької міської ради звернулися до центральних органів влади з пропозицією створення реабілітаційних ковідних центрів в Україні.

Відповідне рішення ухвалили у середу, 28 квітня, під час сесійного засідання.

Ініціатором виступила фракції "Батьківщина".

Депутати просять Президента України, уряд, народних депутатів негайно приступити до розробки програми подолання наслідків постковідного синдрому, яка має фінансуватися коштами державного бюджету. У цій програмі вони просять обов’язково передбачити:

- негайне створення реабілітаційних ковідних центрів у кожній області;

- розроблення і затвердження програм медичних гарантій, пакетів медичних послуг Національної Служби здоров’я України у постковідний період;

- у навчальних програмах вищих медичних закладів передбачити підготовку фахівців, які будуть надавати спеціалізовану допомогу в період реабілітації тих, хто страждає на постковідний синдром;

- відродження доступності санаторного лікування та відпочинку, закладів профілактики захворювань, які будуть діяти для подолання наслідків Covid-19 та інших небезпечних хвороб.


Лідер фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ" Тарас Шкітер зазначив, що підтримує звернення, оскільки воно справді важливе. Разом із цим він уточнив у доповідача Олександра Козлюка, на базі якого медичного закладу хочуть обладнати реабілітаційний центр.

Козлюк відповів, що наразі йдеться про отримання фінансування, необхідне місце шукатимуть у разі позитивного рішення центральних органів влади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні