--> Компанію Apple оштрафували на один мільярд | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Компанію Apple оштрафували на один мільярд

0
-7
Компанію Apple оштрафували на один мільярд
Компанія заборонила цілу категорію додатків, які дозволяють легально стежити за активністю смартфона – так званий батьківський контроль.

Повідомляє Бізнес юа.

Американську корпорацію Apple оштрафували в Росії за заборону додатків, які збирають конфіденційну інформацію користувачів її продукції.

Про це 27 квітня повідомили у Федеральній антимонопольній службі РФ.

"Apple займає домінуюче становище з часткою 100% на ринку розповсюдження мобільних додатків на операційній системі iOS, оскільки встановити такий додаток легальним способом можливо тільки з магазину App Store", – заявили у відомстві.

На цьому тлі корпорацію оштрафували на 906,3 млн руб (понад 12 млн доларів, або 336 млн гривень).

Штраф був виписаний за скаргою російської компанії "Лабораторія Касперського" після того, як в 2019 році з App Store видалили 13 програм "батьківського контролю", заборонивши розміщувати в маркетплейсі додаток Kaspersky Safe Kids.

В Apple це пояснили небажанням ставити під загрозу конфіденційність і безпеку даних користувачів, оскільки такі програми використовують технологію віддаленого управління пристроєм Mobile Device Management, яке дозволяє стороннім перехоплювати управління смартфоном.

Компанія збирається оскаржити штраф.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні