Чому у всьому світі дорожчають продукти

0
-1
Чому у всьому світі дорожчають продукти
Інфляція на ринках базових продовольчих товарів після нетривалої паузи вийшла на виток.

Повідомляє Бізнес юа.

За підсумками минулого тижня індекс Bloomberg Grains, що відслідковує біржові котирування ключових зернових commodities, злетів на 8% і встановив новий максимум за вісім років.

На Чиказькій біржі ціни ф'ючерсів на кукурудзу перевищили позначку 6 доларів за бушель, на сою - 15 доларів.

Контракти на пшеницю показували максимально можливий денний приріст (limit-up), а за підсумками тижня закріпилися вище 7 доларів за бушель. З початку квітня пшениця подорожчала ще на 15%.

Окремою проблемою для ринку стала наростаюча напруженість між Москвою і Києвом з перекиданням десятків тисяч російських солдатів і техніки в Крим і прикордонні області.

Попит на зерно зростає в Китаї, який запланував імпортувати 28 млн тонн в цьому році, щоб підтримати свинарство після спалаху африканської чуми свиней.

Індекс Bloomberg Agriculture, в який входять ціни на основні продовольчі товари, за останній рік виріс майже на 70%, а широкий індекс цін продовольства ФАО (90 товарів) в березні показав зростання на 24,6% в річному вираженні.

У той час як західні ЦБ зберігають процентні ставки на нулі і продовжують друкувати гроші, заливаючи ринки ліквідністю, регулятори країн, що розвиваються змушені йти на посилення політики у відповідь на прискорення зростання цін.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні