На Волині запрацювала система габаритно-вагового контролю. Як перевіряють фури? ВІДЕО

0
-1
На Волині запрацювала система габаритно-вагового контролю. Як перевіряють фури? ВІДЕО
На Волині запрацював перший майданчик для габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів на Цуманському перехресті автодороги Рівне – Луцьк.

Стаціонарна система працює третій день, - інформує Суспільне.

За зміну на цьому пункті можуть зважити до 40 фур, розповів суспільному головний спеціаліст відділу державного контролю Михайло Лущинський. Каже: дані про автомобіль зберігаються в системі, а параметри зважування роздруковують на місці.

Максимальна маса вантажівки не має перевищувати 40 тонн. Італійська вага має похибку до 2%. Щоб визначити навантаження на вісь і загальну масу, машина має проїхати через вагу.

У перший день роботи з цією вагою інспектори виявили перевантаження загальною масою 45 тонн. Михайло Лущинський каже: водії вже знають, що тут знаходиться пункт вагового контролю, і намагаються уникнути відповідальності, об’їхавши пункт іншими шляхами.

Усього в області встановили дві системи зважування транспорту в русі: на шляхах від Луцька до Ковеля та від Володимира-Волинського до Нововолинська. Зі слів заступника Служби автодоріг в області Юрія Ришкевича, нині вони проходять стандартизацію та сертифікацію.

Якщо парламент ухвалить закони для їх використання, то нові системи запрацюють вже цього року. На встановлення ще двох систем, говорить посадовець, оголосили тендер. Йдеться про об'єкт в районі Маневицького перехрестя на автодорозі М-07, вартість якого 16 мільйонів гривень. Ще одну систему габаритно-вагового контролю планують влаштувати в складі поточного середнього ремонту за Колками, аби унеможливити об’їзд вантажівок на цій ділянці дороги.

Окрім Цуманського перехрестя, працює пересуваний габаритно-ваговий комплекс облавтодору, каже старший інспектор Укртрансбезпеки В’ячеслав Козлов. Три подібних торік відправили до столиці та назад в область їх ще не повернули.

Упродовж трьох днів роботи інспектори виявили двох порушників. Чи отримає Волинь додаткові вагові комплекси – наразі невідомо.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні