Лучан пропонують пересадити з громадського транспорту на... самокати

2
-3
Лучан пропонують пересадити з громадського транспорту на... самокати
У Луцьку може запрацювати масштабний проєкт із муніципального прокату електросамокатів.

Про цю ідею розповіли на фейсбук-сторінці Громадянського Руху "СВІДОМІ".

Не так давно голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер розповідав про переваги велошерінгу в місті та анонсував роботу над розробкою програми розвитку велоінфраструктури в Луцькій громаді.

Нині ж "СВІДОМІ" розповіли, що за останні місяці в усьому світі себе чудово зарекомендував прокат електросамокатів та поцікавилися думкою лучан, чи хотіли б вони мати такий вид громадського транспорту.

Електросамокати не так давно заполонили європейські міста. Чому це викликало таку хвилю популярності, що навіть з’явилися цілі системи прокату електросамокатів?

Це абсолютно екологічний вид транспорту, а ще це швидко та комфортно. Не треба чекати на зупинці, проводжати сумним поглядом маршрутку, яка не зупинилася, бо зайняті всі сидячі місця. Не доведеться стояти в заторі в час пік. Став і поїхав: ніяких додаткових зусиль.

"Мікромобільність є одним із основних урбаністичних трендів світу. До того ж, самокати допомагають розвантажити транспортну систему", - йдеться у повідомленні.

Ще з минулого року прокат електросамокатів успішно працює в Києві, а з квітня цього року – таку систему запустили у Львові.

Про те, як функціонують такі системи прокату, розповіли на прикладі компанії Bolt:

- Для початку треба встановити мобільний додаток Bolt.

- Обрати самокат. Його можна знайти просто на вулиці або за допомогою мобільного додатку.

- Розблокувати, сканувавши QR-код, та почати поїздку. Bolt рекомендує ознайомитися з інструкцією з безпечного керування електросамокатом, якщо ви ніколи не використовували цей транспортний засіб раніше.

- Оплатити прокат транспортного засобу можна банківською карткою.
Наголошують, що прокат електросамокатів - зручно, швидко та суперекологічно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну нехай наші депутати і з себе і почнуть!
Відповісти
Будуть збивати пєшиків чи лізти під авто - факт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні