Скільки чашок кави можна пити в день – дослідження вчених

0
-2
Скільки чашок кави можна пити в день – дослідження вчених
Щодня у світі випивається близько 2,25 мільярда чашок кави. Чашка кави зранку стала одним з щоденних ритуалів кожного з нас.

Про це повідомляють Рівненські новини.

Цікавий факт, зазвичай, заварений чорний чай має найбільшу концентрацію кофеїну, найменша ж – в молочному улуні.

Дослідники епідеміології та харчування з Національного університету Сінгапуру вияснили, як вживати кофеїн без шкоди для здоров’я, яка доза вважається завеликою і що варто знати про його вплив на кожного з нас.

Не можете зрозуміти, чому ввечері не спиться? Ймовірно ви полюбляєте пити газовані напої, або каву після обіду. Як результат, зникає сонливість, з’являється тремор, нервовість, аритмія.

Що допоможе зрозуміти, чи забагато кави ми вживаємо?
Очевидно, що в такій ситуації варто зменшити дозу кофеїну та перестати вживати каву та чай в другій половині дня. Кожен має право на експерименти над собою, тому протягом тижня слідкуйте за сном, чи є позитивні чи негативні зміни. Це допоможе Вам у роз’ясненні причини проблем зі здоров’ям. Якщо нічого не змінилось – причина в іншому і варто звернутись до лікаря.

Фактори, які можуть вплинути на реакцію на кофеїн

Спосіб життя
Печінка курців метаболізує кофеїн в декілька разів швидше, курцям дозволено пити каву і в другій половині дня, адже це не вплине на сон;

Прийом оральних контрацептивів та генетика
У цьому випадку жінкам не пощастило, адже кофеїн метаболізується вдвічі довше, тому, навіть, якщо раніше Ви з легкістю засинали навіть після кави, а зараз щось пішло не так – шукайте причину в кофеїні. У людей з поганою генетикою печінка метаболізує кофеїн набагато довше, ніж у здорових людей.

Читайте також: Що буде, якщо пити каву кожен день?

Скільки кофеїну дозволено вживати без шкоди для здоров’я, а скільки забагато?
Американська адміністрація з контролю за продуктами та ліками радить вживати до 400 міліграмів кофеїну. Це приблизно 4 чашки кави в день. Правильне споживання кофеїну корисне не тільки для хорошого сну. Кофеїн у правильних дозах покращує уважність та пильність. Кава чудово стимулює мозок та допомагає генерувати геніальні ідеї у ситуаціях, коли важливі концентрація та увага.

Важлива деталь, за один прийом кави не рекомендується вживати більше 200 міліграмів кофеїну. Організми більшості людей можуть не впоратись з такою дозою кофеїну за один раз.

Цікаво, що люди, які міцно сплять та мають багато енергії можуть легко жити без кофеїну, але як можна жити без ароматного горнятка кави?

Кому не рекомендовано вживати каву?

Людям з захворюваннями шлунково-кишечного тракту;

Тим, хто має проблеми зі шкірою, лікує акне;

Людям з аутоімунними захворюваннями на етапі лікування.

Тут на порятунок прийдуть напої, які не містять кофеїну: цикорій, трав'яні чаї, ячмінний напій.

Варто пояснити, якщо Ви бачите надпис «кава без кофеїну», це не значить, що вона дійсно без кофеїну. Він там є, хоча в маленьких дозах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні