Після смерті коханої у волинянина забрали 5 дітей

2
6
Після смерті коханої у волинянина забрали 5 дітей
Пан Григорій прийшов до Турійського бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з надією, що його підтримають і порадять щось дільне.

Про це інформує Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, пише “Конкурент“.

Чоловік розповів фахівчині бюро Анні Сидько, що понад 14 років проживав у фактичних шлюбних відносинах із жінкою, однак шлюб між ними не був укладений.

Від такого спільного життя в подружжя народилось п’ятеро дітей, які були зареєстровані, відповідно до вимог чинного законодавства, лише на матір. Після народження спільної п’ятої дитини раптово померла цивільна дружина.

"Ми завжди відкладали офіційне укладення шлюбу, та горе застало нашу сім’ю зненацька і діти залишились фактично сиротами при живому батькові", – прокоментував життєву ситуацію пан Григорій.

Діти автоматично стали сиротами, їх вилучили в чоловіка та направили до трьох різних установ Волинської області.

За словами юристки, неможливо визнати батьківство в позасудовому порядку.

Заява про походження дитини від батька повинна подаватись до органу державної реєстрації актів цивільного стану спільно жінкою та чоловіком. Тому, отримавши всі необхідні докази, фахівчиня бюро склала позов про визнання батьківства та направила її до Ковельського міськрайонного суду.

"Єдиним законним способом повернути дітей додому було отримання рішення суду про визнання батьківства. Лише після цього батько зміг возз’єднати cім’ю", – зауважила Анна Сидько.

За результатами розгляду справи суд вирішив позовні вимоги клієнта задовольнити повністю. Після набрання рішенням суду законної сили щасливий батько забрав своїх дітей додому.

Юристка Турійського бюро правової допомоги Анна Сидько поділилась юридичними осоливостями всиновлення та визнання батьківства:

Як здійснюється запис про батька при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі?

Відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України, при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім’я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.

Що є підставами визнання батьківства?

Підставами для визнання батьківства можуть бути будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, наприклад, висновки експертизи, показання свідків, речові та письмові докази, фотографії, довідки з сільської ради, акти обстеження тощо.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну звісно, ніяк не могли зареєструвати шлюб,відкладали... Виплати матері-одиначці за п"ятьох дітей тут зовсім не при чому.
Відповісти
Мать-одіночка
Жаль, що вмерла.
Але факт хитровимаханості ніхто не відміняв.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні