5 побічних ефектів кави: четвертий - просто шокує

0
-2
5 побічних ефектів кави: четвертий - просто шокує
Без кави, зокрема ранкової, багатьом важко уявити своє життя. Так, напій з кофеїном бадьорить і додає нам енергії, якої вранці інколи бракує. У кави - багато переваг для здоров'я, але й є кілька можливих побічних ефектів, про які краще знати.

Про це пише ГолосUA.

Підвищення артеріального тиску
Дослідження з приводу цього питання неоднозначні: одні стверджують, що зв'язок між кавою і гіпертонією є, інші - ні. Наприклад науковці з Гарвардської медичної школи стверджують, що кава зазвичай не провокує підвищення тиску на тривалий період часу.

У тривалому дослідженні вчені не виявили зв'язку між серцево-судинними захворюваннями та інсультом і вживанням кави. Натомість у тих, хто п'є каву нерегулярно, короткочасне підвищення тиску може спостерігатися навіть після однієї порції еспресо.

Регулярні головні болі
Занадто велика кількість кави таки може бути причиною головного болю. American Journal of Medicine опублікував результати дослідження в якому майже 100 осіб з мігренню попросили записати, як часто вони вживали напої з кофеїном, зокрема каву. За результатами анкетування зробили висновок, що шанси отримати "бонуси" у вигляді головного болю збільшувалися у тих, хто пив принаймні три напої впродовж дня. А от одна-дві філіжанки в день - абсолютно безпечні.

Підвищений рівень тривожності
Кофеїн прискорює роботу центральної нервової системи.

Дієтолог Келлі МакГрейн переконує, що у результаті вживання великої кількості кави (більше трьох чашок на день) у чутливих до кофеїну людей може з'явитися тремтіння рук, нудота та пришвидшене серцебиття. Психіатр Сьюзан Боулінг з цього приводу взагалі категорична і стверджує, що кава шкідлива для людей з підвищеною тривожністю

Зниження фертильності
Доктор медицини Гіл Вайс в інтерв'ю ETNT сказала наступне - однозначних висновків щодо зниження фертильності через надмірне споживання кави наразі робити не варто. У той же час лікарка рекомендує зменшувати щоденне споживання напою, якщо намагаєтеся завагітніти.

Інші ж дослідження переконують, що вживання надмірної кількості кави діє, як контрацептив, запобігає зачаттю і навіть збільшує ймовірність викидня.

Порушення якості сну
У вас поганий сон? Довго не можете заснути? Проаналізуйте, коли ви востаннє пили каву. Вживання кофеїну за шість годин до сну зменшить як мінімум на годину час здорового, якісного відпочинку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні