Що відбувається з цінами на гречку: відповідь Мінекономіки

0
1
Що відбувається з цінами на гречку: відповідь Мінекономіки
За квітень 2021 року середня споживча ціна на гречку знизилась на 0,4% до 40,06 грн/кг.

Про це Волинь24 дізналась з повідомлення прес-служби Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Ціна стабілізувалась завдяки державній підтримці аграріїв, яка стимулює виробництво гречаної крупи. Уряд підвищує доступність гречки для споживачів та сприяє покращенню продовольчої безпеки.

Програма уряду надає фінансування аграріям розміром 3500 грн на 1 га посівів гречки. Завдяки цьому виробництво гречки стабілізується, та у перспективі орієнтується на експорт. Планується збільшення площі підтримки на території України до 15 тис. га.

У Мінекономіки повідомили, що людям не потрібно переживати. Проблем на ринку гречки не очікується, адже внутрішні потреби країни будуть повністю забезпечені.

Також, станом на 1 травня 2021, за експертними підрахунками, імпортовано 46 тис. тонн гречки. Саме тому, підстав для виникнення дефіциту цієї продукції на ринку України немає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні