--> Закон про 180 днів на пільгове розмитнення «євроблях» підписаний | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Закон про 180 днів на пільгове розмитнення «євроблях» підписаний

0
1
Закон про 180 днів на пільгове розмитнення «євроблях» підписаний
Закони про тимчасове пільгове розмитнення "євроблях", які ВРУ ухвалила ще у середині квітня, підписав Президент України.

Про 12 травня повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Йдеться «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування якими є транспортні засоби» № 1402-ІХ та «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України» № 1403-ІХ.

Відтепер вживані автомобілі з єврореєстрацією, старші п'яти років і ввезені на територію нашої держави до кінця 2020 року, будуть оподатковуватись за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Сума акцизу залежатиме від віку автівки, об’єму та типу двигуна. Однак не залежатиме від її вартості.

У більшості випадків вартість розмитнення не буде перевищуватиме однієї тисячі євро. Базова ставка коливатиметься від нуля до 150 євро.

Від оподаткування ввізним митом такі автомобілі тимчасово звільняються. Важливо! На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту набрання чинності законами і за таким механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника.

Для учасників АТО/ООС термін пільгового розмитнення більший - 270 днів.

Під дію цих законів не потраплять транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам «Євро-2» й вище. Також без пільг залишаться авто з РФ (держави-окупанта) або ввезені з тимчасово окупованої території України.

Закони набирають чинності з наступного дня після опублікування та вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні