Подорожі і пандемія: луцькі турагентства розповіли, як подорожувати безпечно

0
14
Подорожі і пандемія: луцькі турагентства розповіли, як подорожувати безпечно
Якщо дотримуватися усіх правил та карантинних норм, то відпочинок на березі моря можна зробити абсолютно безпечним.

Повідомляє Конкурент.

Отож, як це зробити, обговорили минулої п'ятниці за круглим столом, який організував Громадянський Рух "СВІДОМІ".

Зокрема, голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер поцікавився у представників луцьких турагентств, що робити туристу, якщо він захворів на коронавірус, перебуваючи на відпочинку.

"Це питання ми завжди проговорюємо. І я кажу туристам: "Не бійтеся там захворіти". Тобто, якщо піднялася температура, ви могли перекупатися. Підвищення температури може бути і від сонця. Але якщо людині дійсно погано і висока температура тримається кілька днів і не збивається, потрібно, перш за все, зателефонувати у страхову компанію. І там скажуть що робити", – пояснила власниця туристичного агентства «Млин Пригод» Нонна Мельник-Янівешська.

Вона розповіла, що був випадок, коли страхова компанія покрила витрати, коли турист, який захворів на коронавірус, мусив перебувати там на самоізоляції. Тобто на відпочинок він не витратив ані копійки.

Говорили про те, що є можливість захворіти на борту літака, але такі випадки – одиничні. Аби уникнути неприємностей, потрібно дотримуватися карантинних норм та у літаку перебувати в одязі з довгим рукавом, аби зменшити ймовірність дотиків.

Також Нонна Мельник-Янівешська радить ретельно спланувати відпустку та визначитися, що людина хоче від подорожі насамперед.

"Ви повинні розуміти, що вам цікаво перш за все – полежати на пляжі чи, приміром, екскурсії. Також важливо спланувати тур заздалегідь. Можна купити тур і за три хвилини – так можна, але так не треба. Це – для безпеки туриста", – розповіла Нонна.

Також на зустрічі обговорили проблему ПЛР-тестування під час подорожей та вартість відпочинку.

В обговоренні взяли участь також співвласниця турагенції TUI Дарина Міщук, представниця туристичного агентства "Барбадос" Ірина Каліс, депутатка від фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» в Луцькій міській раді Алла Надточій, голова фракції Громадянського Руху "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні