В Україні з'явиться новий університет

2
-4
В Україні з'явиться новий університет
В Україні з'явиться університет, який готуватиме професіоналів у галузі новітніх технологій. Навчання розпочнеться вже за два роки.

Про це стало відомо під час наради щодо підготовки концепції створення цього університету.

За словами Володимира Зеленського, найкращі студенти зможуть отримати роботу після завершення навчання.

Концепцію повинні розробити до липня 2021 року, а до жовтня - ухвалити закон про особливості правового статусу цього закладу освіти.

Збудувати навчальний заклад планують до вересня 2023 року. Першими пройти навчання зможуть 120 студентів, а надалі їхня кількість збільшуватиметься.

Університет матиме шість основних напрямків: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект; нанотехнології; аерокосмічні технології; новітні енергетичні технології; біотехнології та науки про здоров'я; міжнародні відносини й безпека.

"Створення такої потужної сучасної освітньо-наукової платформи дасть змогу Україні готувати фахівців з надзвичайно затребуваних спеціальностей. Вони стануть тим двигуном, який рухатиме вперед українську науку та економіку, а також сприятимуть становленню нашої країни як IT-хабу Європи", - сказав Зеленський.

У ВНЗ викладатимуть найкращі українські та іноземні експерти. 30% у навчальному процесі займатиме теорія, 70% - практичні заняття. Студенти зможуть пройти стажування на найкращих вітчизняних підприємствах та в міжнародних компаніях.

"Найкращі студенти отримуватимуть високі стипендії, а після завершення навчання – гарантоване працевлаштування в Україні. Також студенти та випускники матимуть можливість реалізації в Україні власних наукових розробок", - зазначив президент.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Освіта в Україні не витримує критики.
Відповісти
То розповідають що в державі забагато "вузів", а тепер ще один вікривається.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні