Маєте кредит? Бережіться шахраїв

0
0
Маєте кредит? Бережіться шахраїв
Шахраї вподобали новий метод, аби до них у руки потрапили чужі гроші. Це діє на тих, у кого є кредити та хто активно ними користується, а таких українців багато. Цей метод працює дуже легко і варто зробити декілька простих маніпуляцій, аби кошти потрапили до зловмисників.

Про це повідомляє GSMinfo.

Аби ошукати жертву, варто просто до неї подзвонити. Шахраї дзвонять до особи, у якої вже є кредит у одному з банків і просять оновити платіжні дані, тому що з’явився новий закон і платежі треба буде надсилати за новими реквізитами. Все відбувається дуже легко, адже у жертви не виникає жодних підозрілих питань щодо цього. За допомогою такого обману, шахраї пограбували більш ніж дві тисячі людей. Кількість обманутих від таких телефонних розмов дуже велика.

Ситуація зводиться на нівець через те, що таких телефонних шахраїв майже неможливо розкрити, адже у них є вся інформація щодо вашого кредиту. Вони знають суму кредиту, відсоткову ставку, дату відкриття кредиту і терміни внесення платежів. Саме ця інформація заставляє людину думати, що справді телефонують з банку, хоча це зовсім не так.

Аби у клієнта, який користується кредитом точно не виникло сумнівів, що дзвінок саме з банку, аферисти розповідають про штрафи та пеню. Вони навіть погрожують тим, що розірвуть кредитний договір з клієнтом, якому в результаті треба буде закрити суму одним платежем і одразу. А ось коли людина погодилась перевести гроші за новими реквізитами, вони опиняються на рахунках шахраїв, а жертва навіть не здогадується про це.

Як з цим боротися

Експерти радять якомога швидше закінчити розмову з такими особами і навіть додати номер до чорного телефонного списку. Після цього варто звернутися в банк, щоб точно переконатися у тому, що реквізитів не змінено і жодних змін немає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні