Який зв'язок між COVID-19 та імпотенцією. ВІДЕО

0
13
Який зв'язок між COVID-19 та імпотенцією. ВІДЕО
Стало відомо, чи можуть БАДи допомогти у лікуванні коронавірусу, який зв’язок цієї хвороби з імпотенцією.

Про це розповів Артем Албул, ведучий ютуб-каналу «Клятий раціоналіст».

Чи допоможуть БАДи вилікуватись від коронавірусу

«Якщо Ви буваєте в соцмережах хоч іноді, то точно бачили «секретні» схеми лікування, які захищають від ковіду, або чудодійно лікують його. Такі схеми часто включають різноманітні вітаміни та мікроелементи», - каже ведучий.

«Тут теж не обійшлось без науковців. Дослідники з Берліну перевірили, як змінюється рівень міді та селену в організмі людини з ковідом. Виявилось, що у крові людей, які померли від ковіду, рівень цих елементів був нижчим, ніж у тих, хто вижив. Дослідники вирішили, що зниження рівню міді та селену певним чином обумовлює наближення смерті, але так само справедливо було б стверджувати, що наближення смерті обумовлює зниження рівню цих сполук у крові.

Нажаль, з таких досліджень виходять цілком практичні рекомендації – купувати якісь біологічно-активні БАДи, щоб підняти рівень селену в крові, хоча жодних наукових досліджень в цьому випадку не було. Отже, мідь і селен – це корисні копалини, але ніяк не ліки від ковіду. Саме тому, поради приймати БАДи – це чиста спекуляція. У лікуванні користуйтесь лише офіційними медичними джерелами», - додав Албул.

Коронавірус призводить до імпотенції?

«Дослідники проаналізували стан ендотеліальної дисфункції у ковідних пацієнтів. Четверо пацієнтів з еректильною дисфункцією потрапили у лікарню для хірургічного лікування своїх проблем. Двоє з них раніше хворіли на ковід, інші двоє – ні. У перехворілих виявили ознаки порушення ендотелію. Крім того, в їхніх пенісах буквально знайшли коронавірус.

Однак, дослідники зробили висновок, що коронавірус може ушкоджувати ендотелій, що призводить до еректильної дисфункції. Твердження дослідників об’єктивно несерйозне. Причин вакцинуватись є безліч. Подібні публікації не мають великої цінності, натомість здатні спричиняти неврози у чоловіків», - резюмував експерт.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні