Нові схеми шахраїв: як «працівники» банку обманюють українців по телефону

0
-6
Нові схеми шахраїв: як «працівники» банку обманюють українців по телефону
У сучасному фінансовому світі з’являються все більш цікавіші способи, якими шахраї викрадають гроші. В результаті цього банки все жорсткіше ставляться до боротьби з такими шахраями.

Про це пише GSMinfo.

Наразі, клієнти ПриватБанку зіткнулися з новітньою схемою, завдяки якій зловмисники отримують їхні персональні дані і списують гроші з рахунків. Найбільше ця тема торкнулася підприємців та юридичних осіб.

Загадкові смс повідомлення
Українці стали частіше отримувати загадкові смс повідомлення. В них ідеться про те, що треба здійснити реєстрацію рахунку юридичної особи, або особи підприємця.

Такі смс повідомлення відправляються автоматичною системою через сайт банку, коли здійснюється реєстрація.

Турботливі співробітники
На мобільний телефон користувача банку приходить повідомлення, яке нібито надсилає співробітник служби безпеки банку.
Шахрай повідомляє, що була здійснена спроба переказу коштів і аби її скасувати, потрібно повідомити код, який був надісланий в смс.

Навіщо їм код
Таке смс повідомлення дозволяє зареєструватися на сайті банку в розділі юридичних осіб та підприємців, в тому числі і щоб відкрити рахунок. Без коду підтвердження реєстрацію пройти неможливо.
Після цього потрібно вказати інформацію про організацію, далі підтвердити правильність вводу вказаних даних і вже тоді отримати реквізити.

Також можна зареєструватися, аби оформити другий розрахунковий рахунок. Це надасть доступ до всіх рахунків юридичною особи і дасть можливість вивести гроші.

Зловмисники використовують відкриті розрахункові рахунки, аби проводити шахрайські операції.
Що важливо знати

ПриватБанк веде активну роботу, аби припинити існування подібних шахрайських схем. Наразі, аби юридичній особі відкрити рахунок, потрібно з’явитися безпосередньо у відділенні банку. Також потрібно надати документи, які підтверджують особу.

Ця процедура є обов’язковою і без неї активація проведена не буде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні