Зеленський віддав землю ОТГ

1
-14
Зеленський віддав землю ОТГ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про передачу земель сільськогосподарського призначення з державної у комунальну власність. Закон є одним із основних законів про земельну реформу.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

Володимир Зеленський підписав відповідний закон на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Земля».

«У 2014 році Росія анексувала у нашої держави півострів Крим. За час мораторію деякі бізнесмени і політики вкрали у держави землю, яка дорівнює площі майже двох півостровів Крим. Безумовно, ми зробимо все, щоб повернути і те і інше», — наголосив Зеленський.

В законі ідеться про те, що землі державної власності передаються до комунальної власності сільських, селищних та міських рад. Також місцевій владі надаються повноваження змінювати першопочаткове призначення ділянок землі приватної власності, здійснювати контроль та охорону земель.

Закон скасовує продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної і комунальної власності іноземним компаніям, який треба було погоджувати з Кабінетом Міністрів. Із земельного кодексу виключається обмежувальна можливість іноземців придбати вільні земельні ділянки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо знає що накрали стільки землі-то де перевірки і кримінальні провадження? Чи все "папєрєднікі" заважають?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні