З початку року вилучили більше 2 тон неякісних продуктів ддя українських школярів

0
1
З початку року вилучили більше 2 тон неякісних продуктів ддя українських школярів
З початку 2021 року Держпродспоживслужба вилучила понад 2 тонни їжі для шкіл, яка не відповідала вимогам безпеки та якості.

Про це "Укрінформ" дізнались, зі слів голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислави Магалецької.

«Ми провели 239 лабораторних досліджень харчових продуктів на вимоги безпечності та якості, параметрів безпеки. Це супроводжує вилучення з обігу понад 2 тонн небезпечних харчових продуктів, в тому числі молока та молочних продуктів 228 кг, м’яса та м’ясопродуктів – понад 2 тонни, риби й рибопродуктів – 76 кг, харчових продуктів рослинного походження – 85 кг. Це тисячі порцій дитячого харчування, які подали б нашим дітям», – сказала Магалецька.

Як повідомляє Владислава Маглецька, з початку року Держпродспоживслужба провела 414 позапланових та 8 планових перевірок у сфері безпечності харчових продуктів.

Було перевірено 3 966 постачальників харчових продуктів та 46 операторів ринку, які здійснюють постачання зі шкільного харчування і готують для 14 531 закладу середньої освіти. Так, за результатами перевірок було встановлено, що 11 операторів ринку не були зареєстровані у встановленому законодавством порядку, 36 операторів ринку здійснювали свою діяльність без необхідних документів дозвільного характеру.

Було складено 189 приписів для обов’язкового виконання суб’єктами господарювання для усунення порушення законодавства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні