В Україні змінили порядок сплати штрафів: можна через Apple Pay. ФОТО

0
-1
В Україні змінили порядок сплати штрафів: можна через Apple Pay. ФОТО
Сергій Гончаров, заступник міністра внутрішніх справ України повідомив, що з 29 квітня 2021 року набрав чинності Закон № 1438-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов».

Про це повідомляє МВС України.

Водії, що порушили правила дорожнього руху тепер не отримуватимуть паперовий варіант вже сплаченої постанови, як було до нововведень. Тепер водій матиме змогу налаштувати інформування про зафіксовані правопорушення або перевірити їх наявність онлайн завдяки додатку «Штрафи ПДР».



Важливо, що у додатку «Штрафи ПДР» з’явилася нова опція — відтепер сплатити постанову про адмінпорушення можна за допомогою Apple Pay.

«В iOS-додаток «Штрафи ПДР» і телеграм-бот @ShtrafyPDR інтегрована можливість оплати за допомогою Apple Pay. Сплата штрафів стала ще зручніше! Окрім моніторингу винесених постанов за порушення правил ПДР та їх сплати, додатки на Android та iOS містять найактуальнішу карту розміщення камер фіксації перевищення швидкості», — сказав заступник міністра.

Міністр нагадав, якщо оплата штрафу була здійснена упродовж 10 банківських днів з моменту отримання постанови, то при сплаті надається знижка 50%. Окрім того, додаток «Штрафи ПДР» стане в пригоді тим водіям, які не є власниками транспортного засобу.



Прийнятий Закон регулює процедуру примусового виконання постанов щодо іноземців або осіб без громадянства, які ввезли транспортний засіб з іноземною реєстрацією на територію України. У разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили адмінпостанови, вона підлягає примусовому виконанню.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні