Франція влаштувала геноцид: сенсаційна заява Президента Макрона

0
2
Франція влаштувала геноцид: сенсаційна заява Президента Макрона
Франція завдала страждання руандійському народу і занадто довго зберігала мовчання про істину, вважає Еммануель Макрон.

Пише Корреспондент.

Президент Франції Еммануель Макрон визнав відповідальність його країни за геноцид у Руанді в 1994 році. Про це він сказав у ході візиту в Руанду.

"Стоячи тут сьогодні зі смиренням і повагою поруч з вами, я усвідомив нашу відповідальність", - заявив Макрон у своїй промові на Меморіалі геноциду в Кігалі, де поховані понад 250 тисяч представників народу тутсі.

Він додав, що Франція повинна визнати "страждання, які вона заподіяла руандійському народу, занадто довго зберігаючи мовчання про істину". При цьому він підкреслив, що Франція не була співучасницею геноциду.

Своєю чергою, президент Руанди Поль Кагаме сказав, що вони можуть «не забути, але пробачити» Францію за її роль.

Раніше Руанда неодноразово звинувачувала Францію у співучасті в геноциді 1994 року, в результаті якого загинули близько 800 тисяч осіб, в основному, тутсі і хуту. У звіті французької комісії йдеться, що офіційні особи несуть велику відповідальність за те, що не передбачали геноцид, оскільки їх "засліпили колоніальні настрої".

Геноцид у Руанді, офіційно званий геноцидом проти народу тутсі, стався в липні 1994 року. Масове вбивство було здійснене за наказом уряду хуту, за різними оцінками, загинули до 1 млн осіб - близько 20% населення країни. Геноцид був спланований політичною елітою Руанди і здійснювався армією, жандармерією і підтримуваними владою угрупованнями.

У 2006 році французька влада вирішила провести розслідування причетності деяких політиків до геноциду в Руанді і заарештувати кількох людей з оточення президента цієї країни Поля Кагаме.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні