--> Волинська психлікарня не отримує коштів на утримання пацієнтів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинська психлікарня не отримує коштів на утримання пацієнтів

1
5
Волинська психлікарня не отримує коштів на утримання пацієнтів
Депутат Волинської обласної ради Юрій Ройко обурений тим, що Волинська психлікарня не отримує відповідного фінансування на утримання та догляд за пацієнтами, які цього потребують.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Депутат Юрій Ройко зазначає, що з 2007 року фінансування Волинської обласної психлікарні з державного бюджету не здійснюється.

Він зазначає, що на сьогодні в обласній психіатричній лікарні перебуває близько 500 пацієнтів. З них лише 150 отримують належне лікування. І це за кошти Волинської облради.

Нещодавно Кабмін прийняв нову концепцію про створення на місцевому рівні закладів для постійного проживання людей, які потребують догляду та утримання. Юрій Ройко звернувся до начальника охорони здоров’я Волинської ОДА Романа Рудокваса із запитом, як буде вирішуватися дане питання на території області.

Начальник охорони здоров’я зазначив, що дане питання знаходиться на стадії опрацювання, але конкретної відповіді щодо того, коли воно вирішиться він дати не може.

«Це нагальне питання виникло нещодавно», - каже Роман Рудоквас.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад вказав, що питання про створення таких закладів виникло ще після нового року і у Рудокваса мали б бути варіанти вирішення вже давно. Також він зазначив, що після децентралізації багато громад взяли на себе фінансування та відповідальність.

«Маю надію, що до наступної сесії ви підготуєте план дій та проведете перемовини з керівниками закладів на місцях, чи є в них можливість відокремити ліжкомісця для розміщення пацієнтів психіатричного відділення», - наголошує Недопад.

Також депутати обласної ради висловили незадоволення роботою Романа Рудокваса, який є тимчасовим виконувачем повноважень начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки таке може бути в Украіні Це ж такі хворі як і інші, тільки вони не винні , що в них психіка порушена
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні