Україні видадуть кредит у 100 млн долларів: чому і для чого

0
2
Україні видадуть кредит у 100 млн долларів: чому і для чого
Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила надання 100 мільйонів доларів Україні. Ці гроші підуть на кредитування малого та середнього бізнесу, який постраждав від COVID-19.

Про це повідомляє Світовий Банк.

Кошти перекажуть українському державному АТ "Укрексімбанк", що є позичальником та виконавцем діючого проєкту "Доступ до довгострокового фінансування".

Виділені додаткові кошти "Укрексімбанк" використає для надання позик експортноорієнтованим малим та середнім підприємствам (МСП), які постраждали від пандемії COVID-19. Проєкт зосереджений на наданні субкредитів з більш тривалим строком погашення, ніж ті, що зараз пропонуються на ринку, – йдеться у повідомленні.

Регіональний директор СБ у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі зазначив, що нові позики від "Укрексімбанку" допоможуть:

- створити робочі місця,

- стимулювати конкурентоспроможність,

- українським компаніям знаходити нових клієнтів за кордоном,
збільшити доходи та сприятимуть зменшенню рівня бідності в міру виходу України з пандемії.

У Світовому банку додали, що більшість бізнесів, які підтримує проєкт, здійснюють свою діяльність у секторах сільського господарства та харчової промисловості.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні