Голівудські фільми які знімали в Києві: топ-5

0
2
Голівудські фільми які знімали в Києві: топ-5
Ні для кого не секрет, що вулиці і пейзажі Києва стали привабливими знімальним майданчикам для відомих режисерів. Наприклад, навіть Том Круз приїжджав до Києва, щоб приміряти локації свого наступного фільму з франшизи «Місія нездійсненна». Підбірка сформована на основі голлівудських та європейських фільмів і серіалів, які використовували мальовничі пейзажі столиці України.

Про це пише 24 канал.

1.Чорнобиль, 2019 рік
Цей телесеріал від HBO очолив рейтинг найкращих серіалів всіх часів. Історія багатосерійного серіалу розповідає про вибух четвертого енергоблоку на Чорнобильській АЕС. Творці картини дуже відповідально поставилися до екранізації і навіть перешивали гудзики і погони на костюмах військових, щоб максимально відповідати тому часу. У зв'язку з великими податками, які діють в Україні для іноземних кіновиробників, 70% матеріалу було знято в Литві. Але головні місця Києва все одно потрапили на екрани: Поділ, Інститут гідробіології, Оболонь, Київська держадміністрація, вулиця Пушкінська і Володимирська.



2.Земля майбутнього: Світ за межами, 2015 рік
Картина американського виробництва, режисера і сценариста Бреда Берда. Картина розповідає історію про дівчину Кейсі - головну героїню, яка отримала перепустку в ідеальний світ, без воєн, хвороб і насильства. Щоб передати важливі події історії режисери включили кадри з подій Революції Гідності 2013-2014 років, які відбувалися на Майдані Незалежності.



3.Останній найманець, 2021 рік
Світова прем'єра франкомовного фільму запланована на 2021 рік. Сюжет картини присвячений політичним інтригам на державному рівні, а головну роль, як відомо, в серіалі для Netflix виконає зірка екшн-фільмів Жан-Клод Ван Дам. При пошуку локацій в Києві головним фактором була схожість з Парижем - тому зйомки відбувалися в готелях Premier Palace і Fairmont, на вулиці Костянтинівській, в нічному клубі Tootsie та інших місцях міста. Спеціально для зйомок фільму магазин «Сільпо» на вулиці Ярославській, 56А перейменували в Votre Marche.



4.Спадщина брехні, 2020 рік
Українсько-британський шпигунський трилер режисера Едріена Бола. Зйомки фільму проходили в Україні і частково в Великобританії. У фільм увійшли такі локації столиці: вокзал, аеропорт «Бориспіль», бібліотека Вернадського, кладовище старих автобусів, Київський крематорій, Рибальський міст, Батьківщина-мати, Лук'янівська в'язниця. Але це лише частина локацій, які глядач впізнає на екрані.



5.Перемир'я, 1997 рік
Драма італійського кінорежисера Франческо Розі була нагороджена премією «Золота пальмова гілка» в Каннах. Сюжет розповідає історію повернення додому італійського єврея з концтабору Освенціма після війни. Фільм заснований на автобіографічному романі Прімо Леві «Пробудження». Зйомки проходили у Вінниці, Львові та Києві.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні