Художник продав «невидиму скульптуру» (порожнє місце) за $18 тисяч

0
-3
Художник продав «невидиму скульптуру» (порожнє місце) за $18 тисяч
Італійський художник Сальваторе Гарау зумів продати невидиму скульптуру, а по факту порожнє місце, за 15 тисяч євро (18 тисяч доларів). 12 тисяч - вартість самої картини, ще три тисячі - комісійні. До слова, це у два з половиною рази більше від очікуваного самим митцем.

Про це повідомляє Il Giorno.

І це не фантазія, це справді сталося. Художнику вдалося продати порожнечу. Нематеріальна скульптура Сальваторе Гарау «Я є» була продана на аукціоні Art-Rite за 15 тисяч євро. На відміну від цифрового мистецтва, роботи представника сучасного італійського мистецтва повністю невидимі і тому не можуть бути відтворені у мережі.

Робота під назвою «Я є», за словами творця, є «невидимою скульптурою». Приватному колекціонерові, як підтвердження того, що він купив не просто повітря, видали сертифікат з правом власності.

Гаран попередив, що для його скульптури потрібно виділити окреме приміщення, вивільнивши простір розміром в 150 на 150 сантиметрів.

«Хороший результат аукціону, - прокоментував художник, - свідчить про незаперечний факт. Порожнеча - не що інше, як простір, сповнений енергії, і навіть якщо ми спустошимо його і нічого не залишиться, відповідно до принципу невизначеності Гейзенберга, ніщо матиме вагу. А отже і енергію, яка конденсується і перетворюється в частки, коротше кажучи, в нас! Коли я вирішив виставити нематеріальну скульптуру в просторі, він (простір) концентруватиме певну кількість і щільність думок у певній точці, створюючи скульптуру, яка з однієї лише назви прийматиме найрізноманітніші форми».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні