Через пандемію у Луцьку стало більше випадків домашнього насильства

0
-9
Через пандемію у Луцьку стало більше випадків домашнього насильства
Під час карантину у Луцьку випадки домашнього насильства стали частішими, – розповіла юристка Луцького місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Савчук.

Про це повідомляє "Суспільне".

Із заявами про допомогу через фізичне чи психологічне насильство у родині до центру звертаються майже щодня.

"Протягом 2020-2021 років масово просто люди звертаються. Буває 5 осіб щоденно, в справах до домашньому насильству. Вони вже приходять сюди, ми готуємо першочергово заяву до поліції ", – розповідає юристка. Додає: юристи центру супроводжують заявників і в суді.

Неодноразового центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за останні два роки звертається лучанка Анна.



Період розлучення з чоловіком, розповідає жінка, припав на карантин. Після розриву стосунків чоловік Анни став проявляти агресію та застосовувати силу.

"У нас 5 діток, старших діток троє, він налаштовує категорично не допомагати мамі, створює різні скандальні ситуації. Дуже багато було викликів по домашньому насиллю, по нанесенню тілесних пошкоджень. Я відчула, що я є жертва", – розповідає жінка.

Анна розповідає, вже виграла кілька судових справ з приводу домашнього насилля. Нині тривають судові процеси з розділу майна між колишнім подружжям. Наразі усі мешкають в одному домі.

Чи не найбільша проблема домашнього насильства – присутність дітей, – каже юристка. "В кожній моїй заяві, яку я готую, зафіксовано, що все відбувається в присутності малолітніх дітей. Тобто, психологічна травма в дітей однозначно є", – розповідає Ганна Савчук.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні