Користь какао: поради експертів

0
-1
Користь какао: поради експертів
Вживання какао підвищує захист людини від хвороб серця і мозку - про це говорять результати дослідження, опублікованого журналом Neurology. Вчені стверджують, що какао-порошок містить поліфенольні сполуки, які мають виражену позитивну дію на стан судин.

Про це пише Медик Форум.

На думку науковців какао покращує рівень азоту в крові, що розслабляє і розширює кровоносні судини, що покращує циркуляцію крові.

Також було виявлено, що зі споживанням какао асоціюється зниження рівня холестерину в крові, а також зменшення судинного запалення. Досліджень, в яких були враховані дані 157 809 осіб, показало, що більш високий рівень споживання какао пов'язаний зі значно меншим ризиком серцево - судинних захворювань і смерті від їх наслідків.

Що стосується переваг какао для мозку, ряд досліджень свідчить: його поліфенольні сполуки знижують ризик нейродегенеративних захворювань за рахунок поліпшення функції мозку і кровотоку.

Було встановлено, що дані речовини здатні долати гематоенцефалічний бар'єр і брати участь в біохімічних шляхах, які виробляють нейрони і важливі для здорового функціонування мозку молекули. Завдяки їх впливу на вироблення азоту, який розслаблює м'язи кровоносних судин, поліпшується кровопостачання в мозок. Фахівці кажуть, що щоденне вживання какао може поліпшити розумову працездатність у людей з психічними порушеннями і без них.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні