--> Офіс Першої Леді: Олена Зеленська хоче створити нову установу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Офіс Першої Леді: Олена Зеленська хоче створити нову установу

3
-9
Офіс Першої Леді: Олена Зеленська хоче створити нову установу
Всі дружини українських президентів займалися гуманітарними питаннями на волонтерських засадах. Олена Зеленська хоче цієї діяльності надати офіційну форму. На зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією вона зазначила, що бачить в Україні нову структуру - Офіс першої леді.

Про це пише Реал.

Зі слів дружини Володимира Зеленського, у першої леді в Україні немає свого представництва, її чин ніяк не закріплений в законодавстві. Коли чоловік очолив країну, Олена Зеленська не знала, що їй робити і чим займатися . Тепер вона розуміє «недоліки» цього положення і хоче стати створити під структуру, яка б займалася справами першої леді.

Зеленська згадує, що, коли чоловік став президентом, вона зіткнулася як з великими очікуваннями щодо вирішення питань в гуманітарному секторі, так і критикою у свою адресу. При цьому, що робити і чим займатися, на перших порах вона просто не уявляла. Розповідає, що приходила на Банкову, але її «ніхто за великим рахунком не чекав», крім Володимира.

Зараз Олена Зеленська запевняє, що розібралася, що і як їй робити. Вона «замикає» чотири напрямки. Це культурна дипломатія, реформа харчування школярів, інклюзивність і супровід президента в зарубіжних поїздках.

На думку Олени, вона могла б працювати набагато ефективніше, маючи в своєму розпорядженні якусь структуру із підлеглими, на яких могла б спертися на старті. Щоб майбутні перші леді не наступали на подібні граблі, вона хоче створити нову інституцію.

При цьому, варто зазначити, що створення інституту Першої леді не може бути безкоштовним, а значить, потребує державного фінансування. Чи готові українці оплачувати то, без чого країна легко обходилася всі роки незалежності? Питання риторичне. Також не зрозуміло, що робити з такою структурою, якщо, скажімо, дружина наступного президента не захоче займатися громадською діяльністю і бути публічною особою, на що має повне право.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так на "дірявий бюджет" ще одну безглузду установу повісити.
То може вже і 95квартал держава фінансуватиме?
Відповісти
Дурко Левко. Це жах зовсім не правильно витрачати бюджетні кошти, якщо за кошти 95 квартал то будь ласка
Відповісти
Все з людським коштів. для чого такі витрати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні