Сезон черешень: як вибрати правильні ягоди?

0
0
Сезон черешень: як вибрати правильні ягоди?
Літо називають сезоном овочів та фруктів. Вже у червні, поряд з полуницями, починають з'являтися в продажі смачні і корисні черешні. Пропозиція, як правило, велика, і покупець постає перед вибором: як правильно вибрати безпечну ягоду.

На що треба звернути увагу при виборі черешні, аби вона була не лише смачною, а й безпечною, пише Обозреватель.

1. Зовнішній вигляд

Для правильного вибору, має бути присутній тактильний контакт з ягодою – вона не має бути а ні сильно твердою, а ні надто м'якою. Черешня повинна бути без патьоків. Якщо ягода липка, швидше за все вона вже несвіжа. Обирайте черешні з черешками, так вони довше збережуться. І (обов'язково) не соромтесь скуштувати товар, а також понюхати. При наявності найменшого запаху бродіння, одразу йдіть далі – почалося інтенсивне псування продукту.

2. Червивість ягід

Аби уникнути придбання неякісної черешні, потрібно уважно перевірити кілька ягід. З черв'яками вони більш м'які на дотик і темніші. Якщо всі такі, мабуть, купувати не варто. З іншого боку, не забувайте, що черв'ячки можуть бути індикатором на присутність хімікатів. Вирішувати вам.

3. Особливості зберігання

Термін зберігання черешні менший, аніж у вишні - приблизно два тижні. А от технологія така ж. Необхідно пам'ятати, що не рекомендується змішувати свіжі ягоди з припсутими, несвіжими. Тому перед зберіганням плоди потрібно обов'язково розсортувати.

Для консервування потрібно вибирати черешню з чорним або світло-жовтим забарвленням. Без кісточок ягоди збережуться довше. Також черешню можна сушити та заморожувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні