--> Холодне літо 2021: прогноз на три місяці - спеки не буде | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Холодне літо 2021: прогноз на три місяці - спеки не буде

0
2
Холодне літо 2021: прогноз на три місяці - спеки не буде
Літо 2021 в Україні не відзначиться спекотною погодою і 40-градусних температур очікувати не варто.

Про це OBOZREVATEL розповіла заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

"Микола Кульбіда (директор Українського Гідрометцентру) сказав, що цього літа може бути до +40 градусів. Цим він мене просто спантеличив і ошелешив. Я порахувала – і у мене за моєю моделлю нічого такого не виходить", – заявила синоптикиня.

Максимальна температура, яку можна очікувати в Україні в окремі дні літа - 32 градуси, прогнозує пані Вазіра. Спекотними можуть бути кінець червня, середина і закінчення липня, а також початок серпня.

До середини червня Мартазінова прогнозує прохолоду з дощами. Справжнє літо має початись із 10 червня, а літня спека на рівні 28... 30 градусів прийде в Україну в 20-х числах місяця.

Непросту ситуацію прогнозує синоптикиня у липні. Загалом місяць буде сухим, а з 6 числа і спекотним - до 30 градусів. У 20-их числах липня можуть бути дощі і сильні грози.

Погоднє літо закінчиться раніше календарного терміну. Суттєве похолодання почнеться з 20 серпня. Загалом же погода останнього місяця літа буде нестійкою.

У першій декаді серпня повітря буде прогріватися до 30 градусів. В окремі дні до 32. А вже з 20-х чисел істотно похолодає і почнуться дощі.

Раніше Микола Кульбіда заявляв, що літо 2021 року може бути дуже спекотним. За його прогнозами, літня температура буде перевищувати статистичну норму і може досягати 40 градусів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні