--> Розширені зіниці свідчать про високий інтелект: дослідження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розширені зіниці свідчать про високий інтелект: дослідження

2
7
Розширені зіниці  свідчать про високий інтелект: дослідження
Чим ширше зіниці у людини, тим вище його інтелект. Зв'язок можна пояснити тим, що діаметр зіниці - показник активності області мозку під назвою «блакитна пляма». Там вивільняється норадреналін, який як нейромедіатор регулює процеси сприйняття, уваги, навчання і пам'яті.

Про це пише Власти Нет.

До таких висновків прийшли вчені з Технологічного інституту Джорджії в ході дослідження за участю 500 добровольців у віці від 18 до 35 років.

Спочатку вчені за допомогою айтрекера зафіксували, як зіниці добровольців відбивають світло. Так вирахували їх розмір в стані спокою.

Після цього волонтери пройшли когнітивні тести для визначення рівня рухомого інтелекту. Це здатність аналізувати, логічно мислити і вирішувати завдання за межами попереднього досвіду.

Також вчених цікавило вміння добровольців концентруватися на завданні не відволікаючись на перешкоди. Наприклад, їм запропонували запам'ятати букви, які на кілька секунд з'являлися на екрані, поки в протилежному кутку мерехтіла велика зірочка.

У тих, хто отримав за тест найвищі бали, зіниці були ширше, ніж у інших. Також вчені виявили негативну залежність між розміром зіниці і віком: у старших добровольців вони були звужені.

Коли дослідники стандартизували дані за віком, зв'язок між діаметром зіниці і рівнем рухомого інтелекту зберігся.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, в наркомана "під кайфом" теж зіниці розширені.
Відповісти
В Зеленського постійно розширені від коксу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні