Жителі Ковельського району протестують проти будівництва сміттєпереробного заводу. ФОТО

0
-3
Жителі Ковельського району протестують проти будівництва сміттєпереробного заводу. ФОТО
Громада на Ковельщині виступає проти будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це повідомляє «Ковель медіа».

Жителі Ковельського району, а саме села Радошин оббивають пороги до депутатів та керівників органів влади різних рівнів, та просять зупинити створення на місці Радошинського кар’єру регіонального полігону твердих побутових відходів та будівництва тут сміттєпереробного заводу. Селяни жаліються, це загрожує екологічній безпеці громади та орнітологічного заказника місцевого значення «Радошин».

За попередньою інформацією, управлінням екології та природних ресурсів Волинської ОДА розроблено «Регіональний план управління відходами до 2030 року». Цей план буде вважатись державного планування та має затвердити своїм рішенням Волинська обласна рада.

24 березня 2021 року пройшло засідання постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів обласної ради, де її голова Юрій Ройко повідомив, що на Волині зараз існує 478 сміттєзвалищ, з яких – 11 великих сміттєвих полігонів. Саме з цієї причини планується будівництво регіонального полігону, де з’явиться завод. Зараз вивчають стратегію розміщення такого полігону на території колишнього Радошинського кар’єру, оскільки місце – центр Волинської області і дуже зручний варіант.

Управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА переглянуло колективне звернення мешканців села Радошин. Представники повідомили, що про розроблення Регіонального плану та проведення громадського обговорення голови територіальних громад були проінформовані листом управління від 30 листопада 2020 року за №2871/1.15/2-20.

Зауважень та пропозицій від Голобської селищної ради або від жителів громади до управління не було, – пише у відповіді на колективний лист начальник управління Валентин Кухарик.

30 травня 2021 року в селі Радошин пройшли збори селян старостинського округу. Сюди прибув і голова Голобської селищної ради Сергій Гарбарук.

На зауваження людей він відповів, що лист управління від 30 листопада «через певні причини не опрацювали, через те і громаду не повідомили». Голова пообіцяв зробити все можливе для того, аби відстояти думку громади щодо недопустимості облаштування сміттєзвалища на території Радошинського кар’єру.



Про зацікавленість у створенні регіонального полігону твердих побутових відходів біля Радошина заявив директор приватного підприємства «Гігаджоуль/Ресайклінг Парк» (м. Стрий Львівської області) Крістіан Чернер, який звернувся до виконуючого обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика з листом.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні