Папір більше не в моді: закон про електронні трудові книжки набрав чинності

3
1
Папір більше не в моді: закон про електронні трудові книжки набрав чинності
В Україні, 10 червня набрав чинності закон про трудові книжки в електронній формі. В той же час роботодавці мають обов’язок видавати паперовий оригінал трудової книжки працівнику.

Про це пише Громадське.

Відповідний закон дозволяє Україні поступово відмовитися від паперових трудових книжок. Закон передбачає п’ять перехідних років, тому в цей період можна користуватися як паперовими, так і електронними трудовими документами. За цей час до Державного реєстру мають бути перенесені усі відомості з паперових документів.

Електронні трудові книжки будуть створюватися працівником і роботодавцем у Державному реєстрі через вебпортал е-послуг Пенсійного фонду. Для цього до реєстру вноситимуться зацифровані копії паперової книжки та довідки, які мають бути підписані кваліфікованим електронним підписом.

Після того, як відомості будуть внесені в Держреєстр, роботодавець повинен видати працівнику оригінал паперової трудової книжки під підпис. Також працівник може попросити вносити до паперової книжки усі потрібні відомості, навіть якщо у нього вже є електронна версія трудових документів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Електронні трудові книжки,але в той же час роботодавці мають обов’язок видавати паперовий оригінал трудової книжки працівнику, не законотворці, а клоунада якась
Відповісти
А запитайте медиків на якому ліцензованому програмному забезпеченні вони працюють ? А виконаний такий лікарняний листок в електронному форматі на піратскій програмі навіть не скрутиш в трубочку і не запхаєш в @упу !
Відповісти
Глюк в мережі і накрився ваш нажитий трудом стаж "дохлим сервером"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні