Неприємна знахідка: у Теремнівських ставках виявили кишкову паличку. ВІДЕО

0
5
Неприємна знахідка: у Теремнівських ставках виявили кишкову паличку. ВІДЕО
У Теремнівській водоймі показник кишкової палички перевищений, вона не відповідає нормі за мікробіологічними показниками.

Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення лабораторного центру Оксана Колобкова.

Не дивлячись на таку проблему, якість води на території центрального пляжу міста у межах норми.

Що кажуть у лабораторному центрі

Дослідження зразків води були проведені у 28 водоймах Волинської області.

Натомість лише у Теремнівських ставках знайшли кишкову паличку.

Оксана Колобкова ділиться, що «При нормі 5 тисяч, на сьогодні становить 9 тисяч 300. Саме по цій причині Луцькій міській раді рекомендовано виставити знаки про заборону купання».

У Луцьку купальний сезон відкрили в перший день літа. Поряд біля Теремнівських ставків встановили жовтий прапорець, який попереджає охочих про те, що купання заборонене.

Юрій Кирилюк, посадовець міськради каже, що на сезон 2021 року Луцька міська рада витратила 650 тисяч гривень, які виділив міський бюджет.

На що витрачені виділені кошти

Впорядкування постів, благоустрій та лабораторні аналізи – 150 тисяч;

Страхування, обстеження підводної частини, навчання рятувальників і закупівля обладнання для рятувальників, заробітна плата – 500 тисяч гривень.

Які подальші дії влади

У Луцьку купальний сезон буде відкритий аж по 31 серпня. Двічі на місяць проводяться лабораторні дослідження усіх місць масового відпочинку та об’єктів довкілля.

Оксана Колобкова, завідувачка відділу обласного лабцентру каже, що повторне тестування якості води на території Теремне та Центрального парку відбудеться у середині червня.

За інформацією Олександра Бугайчука, начальника відділу УДСНС в області, на території Волинської області існує 32 місця для відпочинку, з них найбільше у Ковельському районі.

13 місць дозвілля є у Шацькому районі, також буде встановлено 16 рятувальних постів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні