--> Залишилась сама: дівчинку, яка врятувала братів та сестер з вогню кинули батьки. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Залишилась сама: дівчинку, яка врятувала братів та сестер з вогню кинули батьки. ВІДЕО

0
-5
Залишилась сама: дівчинку, яка врятувала братів та сестер з вогню кинули батьки. ВІДЕО
13-річна Софійка Рознійчук у 2018 році врятувала від смерті своїх сестру та братиків, які знаходились у палаючому будинку. За мужність та відвагу вона отримала нагороду президента України, Володимира Зеленського. Тепер від неї відмовились батьки.

Про це «Волинь24» дізналась від ГУ ДСНС у Закарпатській області.

Що робила родина після пожежі

Після того, як повністю згорів будинок, родині нічого не залишалось, як тинятись по родичах. Через певний час сім’я почала жити на вулиці. А Софійка збирала милостиню, так як її змусили рідний батько з мачухою.

Чому від Софії відмовились батьки

Працівники поліції, побачивши дітей, а саме дівчинку та двох братиків на вокзалі, забрали та перевели у дитячий будинок.
Так, як Софійка не рідна дочка мачухи, з дитячого притулку забрали лише братиків, а старша ж , залишилась там. Соціальні працівники не залишились осторонь і вирішили зробити все можливе для того, щоб батько дівчинки втратив права на дитину.

Сама Софія завіряла, що рідна мама померла, але Служба у справах дітей дізналась що вона дуже навіть жива та має нову родину у Вінниці. «Справжня» мама просила позбавити її батьківських прав на доньку, бо немає куди забрати.

Олена Кокіш, начальниця служби у справах дітей Рахівської райдержадміністрації каже, що позов до суду в інтересах дівчинки готувався, адже ще одне повернення на вулицю не приведе ні до чого хорошого. Нажаль, дівчинка навіть в школі не навчалась. Сама жінка вважає, що Софійці буде навіть краще у дитбудинку.

Як маленька героїня рятувала близьких

Декілька років тому, а саме у 2018 на краю села Кобилецька Поляна, що на Закарпатті сталась масштабна пожежа у маленькому будинку. У той момент Софійка не задумуючись побігла на допомогу молодших братиків та сестри. Як казала Софійка, через вогонь доступу до будинку не було, тому вона вирішила рятувати діток через вікно і по черзі. Батьки дітей були у лікарні з молодшою дитиною, тому вся надія була лише на Софійку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні