Тікав з військкомату прямо з вікна: 22-річний хлопець знаходиться у реанімації. ФОТО

0
2
Тікав з військкомату прямо з вікна: 22-річний хлопець знаходиться у реанімації. ФОТО
З п'ятого поверху Тернопільського обласного військкомату випав 22-річний Святослав.

Про це повідомляє "OBOZREVATEL".

Він хотів звідти втекти. Наразі він знаходиться в реанімації з різними травмами. З якоїсь причини кожна версія інциденту різна.
Співмешканка хлопця, Олена, яка недавно народила від хлопця дитину, заявила, що його туди завели насильно і хотіли змусити служити. Але в самому військкоматі запевняють, що молодик прийшов добровільно.

Вистрибнув з 5 поверху і опинився у реанімації

Моторошний інцидент трапився в ніч із 6 на 7 червня в Тернопільському обласному військкоматі, де з вікна п'ятого поверху випав 22-річний Святослав Ш. Хлопець дуже везучий, адже залишився живим. Не дивлячись на це, зараз він із серйозними травмами перебуває в лікарні.



Трагедія викликала значний резонанс. Олена Кизим, яка проживає із потерпілим, каже, що його нібито силою доправили у військкомат. Також вона у Facebook повідомила, що днями народила дитину від Святослава.

При цьому у неї є ще троє дітей, а вона - дружина іноземця, з яким не може розлучитися з 2018 року. Тобто зі Святославом стосунки в Олени не узаконені.

За її словами, все почалося ще на початку травня, коли вона була на 9-му місяці вагітності. Пара з трьома дітьми жила в орендованій квартирі, за оренду якої вже накопичилися борги.

Святослав був без роботи, але через деякий час звернув увагу на оголошення про набір до Територіальної оборони. Там обіцяли зарплату в 10-12 тисяч гривень і ще підйомні, тож у перший місяць виходило близько 40 тисяч гривень. Хлопець подзвонив за вказаним номером телефону й домовився з якимось Володимиром зустрітися у вихідний день біля "Маяка".



"У неділю почався той жах. Чоловіка та мене вагітну серед білого дня викрали двоє військових, заштовхали в машину та відвезли до військкомату. Мене дорогою виштовхали з автомобіля. Але замість Тероборони або контракту його записали в "ухильники" і почали змушувати йти на строкову службу, залишивши мене вагітну і ще з трьома дітьми без коштів для існування", – розповіла Олена.

Як каже пасія, Святослав незрозуміло чому вирішив чкурнути звідти з 6 на 7 червня. "5-й поверх, зв'язані простирадла, падіння і дзвінок опівночі: "Я втік, але зламав ногу, забери мене". Через пів години на таксі я була вже на Тролейбусній. Із великими зусиллями я затягла його на заднє сидіння, і тут почалося щось несамовите.
На машину напали шестеро військових, чоловіки за зламану ногу витягли його на тротуар і почали бити ногами куди попало.

Я кричала і спробувала викликати поліцію. Але струмінь сльозогінного газу засліпив мене. Я закричала, і вони ще пшикнули мені в рот. Почалися спазми, перехопило подих. Але я продовжувала чути, як вбивають мого чоловіка, глухі удари віддавалися луною в моїй голові. Крижаний жах, відчай, істерика", – пише Олена.

Як каже Олена, зараз її коханий знаходиться в реанімації під апаратом штучної вентиляції легенів. У нього пошкоджений хребет, забій тазу, ушкоджені ребра, роздроблена п'ята, переламана нижня щелепа і вибиті зуби.

Неочікувано та неясно чому Олена видалила свій пост.

Що кажуть у військкоматі

Олена опублікувала скриншот з оголошенням, через яке хлопець нібито потрапив до військкомату. Йдеться про працевлаштування в ЗСУ. Ми подзвонили за ним, сказавши, що хочемо відправити сина на службу. Представник військкомату Володимир підтвердив, що дійсно веде набір на контракт.

"Можна навіть і тих, хто не проходив строкову службу. Зберіть пакет документів – копію паспорта, коду, фотографії, довідку від нарколога, довідку про несудимість, документи про освіту, шлюб або розлучення, свідоцтва про народження дітей, якщо є, копію військового квитка. І до 25 червня приїжджайте до мене. Перший місяць буде навчання, а потім будете жити в гуртожитку або вам будуть компенсувати плату за оренду житла в Тернополі. Служба в самому центрі міста біля озера, в артилерійській військовій частині №44, тут красиво", – переконував чоловік.

"Хлопець сам прийшов у військкомат, сам підписав контракт. Потім з'явилася ця жінка, вона сказала, що щойно народила дитину від цього хлопця. Він радів, усім тут розповідав, що став батьком. Сім'я цієї жінки тут у нас відома, вона заміжня за іноземцем якимось, вони пов'язані з аферами. Що сталося і чому він вирішив так учинити, я не знаю", – пояснив представник військкомату.

Тернопільський обласний військкомат так і не дав офіційний коментар, адже представника пресслужби на місці не виявилося.

Тепер розслідуванням інциденту займається спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Західного регіону. Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 426/1 КК України (перевищення військовим службовим співробітником влади або службових повноважень), за що передбачено від 7 до 10 років позбавлення волі. Саме розслідування веде територіальне відділення Держбюро розслідувань.

У прокуратурі запевнили, що хоча хлопець перебуває в лікарні з травмами, його життю нічого не загрожує.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні