Битва гігантів на Євро-2020: Найк Vs Адідас

0
5
Битва гігантів на Євро-2020: Найк Vs Адідас
Україна вибрала Хома і отримує від виробника близько 1,3 млн фунтів на рік ($1, 84 млн). Лідирує Німеччина - 56 млн фунтів ($79,37) від Адідас.

Про битву гігантів виробників спортивного екіпірування пише Спорт.ua.

На Євро-2020 протистоятимуть одна одній не лише національні збірні, а й команди виробників екіпірування. Не даремно ж вони вкладають величезні кошти в те, щоб саме їхній логотип "світився" на формі максимальної кількості збірних.

Хто крутіше: Найк чи Адідас?

На Євро-2020 основна битва розгорнулася між Найк та Адідас. Саме вони прихопили левову частку контрактів. І лідирує у цьому змаганні Nike: він підготував екіпіровку для дев'яти збірних, тоді як Adidas - для восьми.

Ще чотири збірні, зокрема Італія, будуть одягнені в форму від Пума. Збірна України стала єдиною, яка скористалася послугами компанії Хома. Команда Данії підписала договір з національним виробником - компанією Хумель (Hummel), а Північна Македонія вибрала фірму Жако (Jako).



Топові ж збірні (крім Італії) цілком очікувано підписали контракти з двома гігантами: Адідас забезпечує Німеччину, Іспанію та Бельгію, а Найк - Францію, Англію, Нідерланди і Португалію.

Дві компанії борються і на фінансовому полі. Зараз найдорожчу спонсорську угоду мають Adidas і збірна Німеччини (Німецький футбольний союз): в 2016 році сторони підписали рекордний контракт на 10 років і 560 мільйонів фунтів (56 мільйонів на рік).

У тому ж році Англія підписала контракт з Найк на менш вигідних умовах: 12 років і 400 мільйонів фунтів.

Для чого Адідас і Найк платять такі гроші?

«Всі ці компанії ведуть бізнес розумно. Вони б не витрачали ці гроші, якщо б не вірили у віддачу. Футболісти цього літа постійно з'являтимуться на екранах ваших телевізорів, смартфонів і комп'ютерів, демонструючи рекламу цих фірм. Буде величезна рекламна віддача, якщо команда з лого того чи іншого виробника виграє трофей. Все це відіб'ється на продажах одягу», - каже Кріс Бреді, директор з досліджень фірми Sportsology.

«Adidas до старту ЧС 2014 продав 2 мільйони футболок збірної Німеччини. А одразу після перемоги німців на турнірі ще мільйон футболок», - сказав Бреді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні