Відкриття Євро-2020: анонс матчу Туреччина-Італія

0
-4
Відкриття Євро-2020: анонс матчу Туреччина-Італія
Туреччина буде номінальним господарем у першому матчі на Євро-2020 проти Італії. Бути першим завжди почесно. Коли Риму серед одинадцяти європейських міст випала честь дати старт чемпіонату Європи, це сприймалося, як велике досягнення. Зараз у цьому куди більше символізму. Саме Італія чи не найбільше на континенті постраждала від коронавірусу. Поєдинок "Скуадри Адзурри" стане наймасовішим публічним заходом на Апеннінах за останні півтора року. Трибуни культового Стадіо Олімпіко дозволили заповнити на 25%, що становить майже 16 тисяч глядачів. Вони стануть свідками грандіозного свята. Матч-відкриття Євро-2020 Туреччина – Італія відбудеться 11 червня. Стартовий свисток пролунає о 22:00.

Інформує 24 канал.

Від Роберто Манчіні не чекали такого блискавичного успіху. Фахівець мав поступово перебудувати команду, змити ганьбу від невиходу на ЧС-2018, а вже потім замахнутися на щось велике. Ситуація склалася трохи інакше. Італія виграла усі 10 матчів у кваліфікації на Євро-2020, поточна безпрограшна серія налічує 27 поєдинків... Зворотний бік таких результатів – тиск, під яким опинилася команда. Уболівальникам не потрібно багато, щоб повірити у казку. Тепер тіфозі чекають від своїх улюбленців дива. Італійська преса та експерти не соромляться говорити про амбіції виграти Євро-2020, хоча в рейтингах букмекерів та статистичних моделей підопічні Роберто Манчіні в черзі за трофеєм переважно ближче до десятого місця.



Ця збірна Італії практично ніколи не відходить від формації 1-4-3-3 з дуже активними флангами атаки. Центрфорварда зазвичай грає Чіро Іммобіле, але це зовсім не той гравець, якого ми звикли бачити в Лаціо. Чіро виконує великий об'єм роботи та створює моменти і простір для партнерів. Відтак Іммобіле мало забиває, але у команди загалом з цим проблем немає. За час роботи Манчіні голами відзначалися понад два десятки футболістів, а з такими майстрами на флангах, як Інсіньє, К'єза та Берарді, "мовчанка" головного форварда – не проблема. Зрештою, завжди можна випустити Белотті, який більше націлений на ворота. Загалом у Італії збалансована команда. Тут є молоді й спраглі до великих перемог зірочки та загартовані у боях сенатори з досвідом гри у фіналах ЛЧ (для Жоржінью навіть успішним).

Подібна ситуація і у Туреччини. Шенол Гюнеш підхопив команду після Мірчі Луческу, який теж не кваліфікувався на російський мундіаль. Нинішній тренер Динамо почав підпускати до складу молодь, а наступник продовжив цей процес. У результаті, турки постали бойовим колективом, який у відборі набрав чотири очки у матчах з чинними чемпіонами світу – французами. Хоча останнім це не завадило вийти на Євро-2020 з першого місця у групі. У підопічних Шенола Гюнеша є помітна проблема – невміння "закривати" вже виграні матчі. Це призводить до втрати перемоги не лише над грандами на кшталт Німеччини або Хорватії, а й над скромними латвійцями.



Тактично Туреччина гнучкіша за свого сьогоднішнього суперника. Єдиним незмінним елементом залишається ставка на оборону з блискавичними виходами в контратаки. Базова схема 1-4-2-3-1 легко може трансформуватися у 1-4-4-2. Ба більше, якщо цього вимагає ситуація, Гюнеш без зайвих проблем може зіграти з трьома центральними захисниками і трьома форвардами. Однак за потреби команда цілком здатна зіграти першим номером. Виконавці для цього є. Майже половина заявки – це гравці із топ-чемпіонатів Європи. Переважно з провідних команд. Передусім потрібно остерігатися креативного Хакана Чалханоглу та наддосвідченого Бурака Їлмаза. Але й без цих двох знайдуться ті, хто може шокувати Італію.

Кадрова ситуація

Номінальні господарі (парадоксально, але мова про турків) не мають жодних проблем і готові вийти на газон Стадіо Олімпіко в оптимальному складі. Натомість у Роберто Манчіні не все ідеально. Вже двічі довелося робити зміни у фінальній заявці. На початку червня повернувся додому Стефано Сенсі. Хавбек Інтера цілком міг сьогодні опинитися у стартовому складі. У Маттео Пессіни, який його замінив, подібних перспектив значно менше. Друга втрата Італії сталася взагалі лише вчора. Лоренцо Пеллегріні також травмувався, тому екстрено повернули у збірну Гаетано Кастровіллі. Також гру пропустить один з лідерів команди Марко Верратті. Півзахисник ПСЖ навіть вечірнє тренування проводив під наглядом лікарів та окремо від партнерів.

Туреччина – Італія: орієнтовні склади

Туреччина: Чакир – Челік, Деміраль, Сьоюнджу, Мераш – Йокушлу, Туфан – Ундер, Чалханоглу, Кенан – Їлмаз

Італія: Доннарумма – Флоренці, Бонуччі, К'єлліні, Спінаццола – Барелла, Локателлі, Жоржінью – Берарді, Іммобіле, Інсіньє

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні