Шум лікує поганий настрій: дослідження

0
3
Шум лікує поганий настрій: дослідження
Вчені провели дослідження, яке показало, що самотні і соціально ізольовані люди віддають перевагу більш гучним звукам: музиці та фоновим шумам.

Про це пише Naked Science.

Команда дослідників з Університету Джеймса Кука прийшла до висновку, що такі голосні звуки можна використовувати, щоб подолати самотність.

Вчені запросили понад дві тисячі добровольців з Сінгапуру, Великобританії, США та Австралії. З ними провели 12 експериментів, які перевірили, як гучність звуку впливає на стан людей, їх почуття самотності і близькість до інших учасників.

Результати показали, що більш гучні звуки змушують людей відчувати себе ближче до інших і фізично, і психологічно. Крім того, після соціальної ізоляції випробовувані стали віддавати перевагу більш гучним звукам. Вплив гучних подразників пом'якшував психологічні наслідки соціальної ізоляції, такі як: гнів, самотність і пригнічений настрій.

Дослідники припустили, що подібні переваги можна пояснити не тільки бажанням отримати більше емоцій від гучної музики, але і потребою у спілкуванні. Також соціологи розповідають, що дослідження особливо важливе через тривалий період соціальної ізоляції в усьому світі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні