На 56% дорожче: в Україні ввели податок на квіти

6
-7
На 56% дорожче: в Україні ввели податок на квіти
Нещодавно українці помітили, що ціна на троянди стала значно вищою, ніж раніше.

Більшість торгових точок в Україні встановила ціну близько 60-80 грн за 1 квітку. А очікувати на зниження цін не потрібно, бо скоріше всього цього не станеться.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

Причини підвищення цін різноманітні. По-перше, на це вплинула пандемія, по-друге, підвищили мито на ввезення квітів.

Ще на початку 2021 року квіти почали дорожчати. Голландія, країна, яка є першою у списку постачальників троянд, зробила націнку у 20%. Такий стрибок цін спричинила і ціна на доставку, яка стала проблематичною під час карантину.

Українські квіткарі вистояли перші складності по бізнесу, але це ще далеко не все. У минулому місяці Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, захищаючи вітчизняних виробників, прийняла рішення підвищити мито на ввезення троянд до 56%.

З цього моменту ціни на квіти зросли у ще більшому розмірі.Українські флористи звинувачують владу, коли порівнюють гуртові ціни з тогорічними.

Влітку 2020 року Адже влітку 2020 троянди з Кенії, Еквадору чи Колумбії можна було придбати за 9-20 грн, тому роздрібна ціна була у районі 20-40 грн. Сьогодні ж постачальники пропонують ті самі квіти за 30-50 грн, а флористи заробляють лише 20%. Адже клієнти просто не купуватимуть троянди дорожче.

Ціни на вітчизняні квіти також зростають. Часом постачальники просять навіть по 30 грн за квітку. Що вже казати про роздрібну ціну. Отож любителі квітів усе частіше купують замість звичних 9-11 троянд маленькі букети на 3 квітки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пора вводити податки на вітер, повітря, опади і сонце
Відповісти
Краше оподатковувати дибільні закони від влади!
Відповісти
ідіота виправить тільки могила. а інших у владі нема
Відповісти
В такому випадку владі та чиновникам необхідно ввести податок на вирощування пенсіонерами і іншими громадянами України на своїх 6-ти чи 12-ти сотках картоплі та її продаж, цибулі, часнику, полуниці тощо.
Відповісти
Такий закон вже майже готовий. І думаю ті ідіоти його скоро підтримають
Відповісти
Всі спихають все на подорожчання доставки. Але от якраз ціни на перевезення впали нижче плінтуса. То про що ви говорите?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні