--> Доленосний матч Євро-2020: анонс гри Україна – Північна Македонія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Доленосний матч Євро-2020: анонс гри Україна – Північна Македонія

0
4
Доленосний матч Євро-2020: анонс гри Україна – Північна Македонія
Вже сьогодні, 17 червня, о 16-ій збірна України в рамках 2-го туру Євро-2020 зіграє зі збірною Північної Македонії.

Усі передматчеві розклади зібрав Футбол24.

Україна стартувала на Євро-2020 з яскравої поразки Нідерландам. Попри результат, підопічні Андрія Шевченка отримали купу респектів за яскраву гру – практично вся Європа визнала, що це був найкращий матч на турнірі.

Турнірний розклад

Тепер шоу відходить на другий план - для України настали суворі будні з іграми проти македонців та збірної Австрії. Права на помилку, як то кажуть, немає. Хоча... Ймовірно, для виходу в плей-офф нашим вистачить і трьох очок. Більше того – нам вигідніше пройти з третьої позиції, аби не натрапити на потужну Італію.

Втім, мислити такими категоріями небезпечно, бо здобути перемогу над Австрією в останньому турі буде набагато важче, ніж сьогодні над Північною Македонією.

Плюси і мінуси Північної Македонії

Очевидно, що македонці аутсайдери групи С, однак недооцінювати цю команду не варто. Через це ледь не погоріли австрійці, а Німеччина весною взагалі програла балканцям. У збірній виступають представники Наполі, Лідса, Штутгарта, Дженоа, Леванте та загребського Динамо. У колективі дві-три зірки та розумний тренер. Ну геть як Україна.

Північна Македонія грає за схемою 3-5-2 зі ставкою на атаки через фланги. Схожу тактику використали проти українців Нідерланди.
Основний мінус Північної Македонії - загальний клас. Попри наявність кількох лідерів з хороших клубів, більшість гравців не грала навіть на рівні єврокубків. Крім того, підопічним Ігора Ангеловскі не вистачає сил на тривалу підтримку високого темпу гри проти хороших команд. Питання, наскільки хорошою є Україна?

Плюси й мінуси України

Загалом Україна провела гідний поєдинок проти Нідерландів. Показала
грамотну систему виходу в атаку й хорошу реалізацію. Звісно, по грі
голландці нас переважали, але і наш стартовий план зламався вже на 11-й хвилині з травмою Зубкова.

Україну найбільше слід відзначити за вміння просувати атаку під тиском. Часто вдавалося відігрувати лінії й досягати чисельної переваги в окремих зонах. У матчі проти Північної Македонії цей прийом може бути ще ефективнішим – балканці теж грають з трьома захисниками, але повільніше реагують та гірше пресингують.

Ще одним сильним боком України є боротьба, від якої сьогодні теж багато залежатиме. В Амстердамі підопічні Андрія Шевченка зіграли внічию з Нідерландами за кількістю та успішністю єдиноборств.

Тут Україна явно сильніша за сьогоднішнього опонента.
Наша збірна краще організована в атакувальному плані й вища за класом. Але! "Синьо-жовті" насторожили роботою в пресингу:
відсутність високого тиску дозволяла Нідерландам перевантажувати центр поля й тиснути на українців.

У збірної Північної Македонії основна сила зосереджена в центральній зоні та на флангах. Якщо наші вінгери продовжать недопрацьовувати в обороні(!), то історія з проривами опорників до штрафного може повторитись.

Кадрова ситуація

У таборі збірної Македонії немає проблем зі складом, а от Україні втрат уникнути не вдалося. Точно не зіграє Зубков, індивідуально тренувалися Безус і Довбик. Натомість відновився від пошкодження й вже готовий грати Циганков – він виглядає оптимальним варіантом для заміни Зубкова, хоча все буде залежати від кондицій Віктора.

Найбільші питання викликає позиція лівого захисника. Все зводиться до дилеми – Миколенко чи Соболь? Віталій наварив каші з Нідерландами, але загалом його оборонна статистика була непоганою. Більш ймовірним видається таки вихід динамівця, адже атакувати у нас є кому, а от бігати за швидкими латералями краще фізично витривалому Миколенку.

Орієнтовні склади на матч Україна – Північна Македонія

Україна: Бущан – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Сидорчук – Ярмоленко, Маліновський, Зінченко, Циганков – Яремчук

Північна Македонія: Дімітрієвскі – Рістовскі, Велковскі, Мусліу – Ніколов, Барді, Адемі, Ельмас, Аліоскі – Пандев, Трайковскі

Букмекери ставлять на перемогу підопічних Андрія Шевченка коефіцієнти в районі 1,6-1,7. З думкою контор у цьому випадку сперечатись не хочеться та й немає сенсу. Україна – фаворит. Україна повинна перемагати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні