Що відбуватиметься з обліковим записом Google після вашої смерті

0
-1
Що відбуватиметься з обліковим записом Google після вашої смерті
Ви навіть не підозрюєте, яка кількість інформації зберігається у кожному обліковому записі Google: історія пошуків, повідомлень, листи з електронної пошти, фото, документи та багато іншого.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

Більшість людей нашого покоління не хотіли б втратити такий обсяг інформації, тому його можна передати у спадок. Компанія Google це прекрасно усвідомлює, саме тому і з’явився спеціалізований сайт під назвою «Про всяк випадок».



У чому сенс сайту

На сайті ніде не пише, для чого потрібен «спадок». Там з’явилась можливість налаштувати акаунт, якщо Ви перестанете ним користуватись на довгий час.

Так як функція «спадку» не дуже популярна, компанія вирішила не називати передачу інформації з облікового запису померлого «заповітом».

Також, для того, щоб користувачі не асоціювали таку функцію зі смертю, передача інформації подається у максимально невимушеному вигляді.

Google пропонує 2 варіанти дій:

- Надати доступ до облікового запису обраним користувачів

- Деактивація акаунту після 3-18 місяців

Як налаштувати дану функцію

- Перейдіть за посиланням на сайт «Про всяк випадок»;

- Натисніть “Почати”, уточніть період бездіяльності, після закінчення якого акаунт буде видалений, а потім виберіть контакти, за якими вас можна буде заздалегідь про це сповістити;

- Виберіть довірену особу, якій ви надасте доступ до своїх даних після смерті, і вкажіть її електронну пошту;

- Виберіть дані, які ви готові надати довіреній особі, і підтвердіть внесення змін.

Як передати дані з одного облікового запису Google в інший

Надати доступ можна до усіх видів даних.

Ви можете надати довіреному користувачеві найширший спектр даних.
Якщо маєте бажання, можна взагалі відкрити йому або їм, якщо їх буде декілька, доступ до всього облікового запису цілком. Тоді вони зможуть побачити і скористатися всіма даними, які ви зберегли у себе в обліковому записі. А можете взагалі нічого нікому не надавати, а просто налаштувати видалення облікового запису і всіх даних.

Але, перш ніж це відбудеться, як тільки ви перестанете користуватися своїм обліковим записом (можна вибрати термін від 3 до 18 місяців), Google почне слати вам повідомлення про те, що необхідно проявити активність, щоб уникнути деактивації акаунта.

Таких повідомлень буде кілька, і вони будуть приходити на протязі двох місяців по різних каналах: по телефону та електронною поштою. Але, навіть якщо ви не виявите активність, обліковий запис Google після цього не видалиться, вона просто деактивується, а це не одне й те саме.

Деактивація означає, що користуватися нею, як і раніше, буде вже не можна. Тобто дані не будуть синхронізуватися і оновлюватися, а пошта не буде приходити. Незважаючи на це, довірені особи, яким ви надали доступ до акаунту, зможуть продовжити користуватися вашими даними.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2021. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».