У Горохівському районі укус кліща спричинив хворобу Лайма

0
1
У Горохівському районі укус кліща спричинив хворобу Лайма
Хворобу спричинив укус кліща після перебування дорослої особи у лісі Горохівського району.

Про це інформує Волинський обласний лабораторний центр, пише "Волиньпост".

«Саме відсутність належного проведення акарицидних обробок, в першу чергу в місцях масового відпочинку людей, є однією з причин нападів на людей кліщів, які призводять до захворювання на кліщовий лаймбореліоз», - йдеться у повідомленні лабораторного центру.

Що таке хвороба Лайма

Хвороба Лайма (кліщовий лайм-бореліоз) – це природно-вогнищеве, інфекційне, полісистемне захворювання, яке розвивається після укусу кліща, зараженого бореліями. Зараження також може відбутися при попаданні випорожнень кліща на шкіру з наступним їх втиранням при розчісуванні.

Симптоми іксодового кліщового бореліозу (хвороба Лайма):

- почервоніння в місці укусу кліща (мігруюча кільцеподібна еритема червоно-рожевого кольору 5-6 cм. в діаметрі. У процесі свого розвитку еритема поступово в центрі блідне, зона почервоніння переміщується до периферії, іноді до 50 см.), у 30-40% хворих еритема не спостерігається;

- незначний свербіж в місці укусу кліща;

- часто разом з еритемою у людини з’являється лихоманка, біль голови, затверділість м’язів шиї, ломота в усьому тілі і млявість.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні