--> Носіння захисних масок збільшує рівень стресу: дослідження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Носіння захисних масок збільшує рівень стресу: дослідження

0
5
Носіння захисних масок збільшує рівень стресу: дослідження
Ті люди, які страждають від високого ступеня соціальної тривожності, відчувають підвищений рівень стресу через необхідність носити маски.

Про це пишуть Новини Ю.

Необхідність носити медичні маски дратує величезну кількість людей. Особливо важко в психологічному плані це переносять люди, які страждають від соціальної тривожності.

Дослідження вчених з Університету Ватерлоо показало, що такі люди в зв'язку з необхідністю постійно закривати обличчя відчувають підвищений стрес.

Науковці довели, що коронавірус провокує тривожність і депресію у людей, змушених перебувати тривалий час на карантині, а також у тих хто боїться заразитися і заразити інших. Але проблема носіння масок і впливу їх на психіку, а також загальне психічне здоров'я людей з підвищеним рівнем соціальної тривожності глибоко не вивчалось.

Дослідження показало, що в умовах повної невизначеності люди з підвищеним рівнем тривожності почали відчувати загострення. Навіть в тих країнах, де масковий режим скасовують, згодом знову повертаються до цих обмежень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні