--> "Об'єднувати формати - це круто": чому бібліотекам варто ставати ще й кав'ярнями чи хабами. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

"Об'єднувати формати - це круто": чому бібліотекам варто ставати ще й кав'ярнями чи хабами. ВІДЕО

1
3
"Об'єднувати формати - це круто": чому бібліотекам варто ставати ще й кав'ярнями чи хабами. ВІДЕО
У етері Громадського інтерактивного телебачення, під час розмови з відомим волинським видавцем Дмитром Головенком, про розвиток читання та можливі шляхи збільшення попиту на українську книговидавничу продукцію, депутат Луцької районної ради від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Євгеній Мікоян поділився власними думками про те, яким чином можна підвищити рентабельність і відвідуваність бібліотек.

Депутат наголошує на тому, що в Україні деякі організації обмежуються певним асортиментом надавання послуг. Таким чином, на його погляд, із книгарні можна зробити кафе, з опцією книгозбірні, куди людина зможе прийти, провести час в комфортній атмосфері, читаючи книгу. Так, бібліотеки зможуть залучати більшу кількість читачів і здобувати додаткові кошти для покращення закладу.

«...Об'єднувати формати – це круто, тому що взагалі будь-які зрушення чи зміни відбуваються, коли людина намагається експерементувати та змінювати традиційні формати. Я вважаю, що в нас поняття книгарень і бібліотек повинне розширюватись, тому що, все-таки, ми живемо в час, коли все змінюється дуже швидко. Треба розуміти, що ця стратегія – це лише перші кроки, її реалізація має бути запланована на майбутні покоління, тут треба планувати, зважаючи на майбутнє. Потрібно вже закласти ідею трансформації бібліотек. Зробити з них не просто бібліотеки, а соціальні хаби...»,– ділиться Євген Мікоян.



Підсумовуючи, депутат зазначив, що втілювати подібні ідеї потрібно із сучасним підходом. Щоб місце, котре поєднує в собі читальню та кафе було не варіантом для проведення дозвілля, коли будь-які інші альтернативи відсутні, а щоб воно було місцем, в якому люди хотітимуть проводити свій вільний час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"їдійот".Для кав'ярні і бібліотеки різні умови, санітарні вимоги!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні