На Закарпатті жінка вилами заколола двометрову змію, яка занесена до Червоної книги

0
-2
На Закарпатті жінка вилами заколола двометрову змію, яка занесена до Червоної книги
Жінка у фейсбуці опублікувала фото із мертвою змією, що приповзла до неї у двір у селищі Великий Березний, що на Закарпатті. Користувачі мережі обурились, адже тварина була неотруйною. Крім того, цей вид занесений у Червону книгу.

Про інцидент стало відомо на Фейсбук-сторінці Марії Рейпаші.

Фотографію жінка опублікувала 28 червня, а станом на 29 червня допис зібрав понад тисячу репостів та приблизно 530 коментарів. Думки людей розділились: дехто вважає, що вбивати змію було аморально, натомість інші розуміють, що жінкою керував страх.

Гігантська змія на Закарпатті

Користувачі мережі зазначали, що вбита змія на фото – це карпатський (лісовий) полоз, який є неотруйним і занесений до Червоної книги України. Цей вид змії має довжину понад 2 метри.

Авторка допису у коменатарях зауважила, що змія, яка приповзла до неї на подвір'я сягала приблизно 2 метрів довжини. Крім того, вона розповіла, що взяла тварину на вила, та винесла з двору.

Довідково:

Лісового карпатського полоза занесли у Червону книгу ще у 2009 році. В Україні передбачений штраф за вбивство змій цього виду, що становиться 5 тисяч гривень.

Як відреагували у мережі

Користувачі мережі вимагають, аби жінку оштрафували й звинувачують її у вбивстві тварини. "А чому не дали йому просто відповзти? Він вам заважав", – обурились у коментарях.

"Ви безжальна і примітивна....Бог з Вами, в такому віці треба вже треба мати мозок...", - пише Олександра Євдокимова.

"Себе візьми на вили, розум втратили зовсім, ви що одна в світі живете?", - додає Дмитро Рябов.

"Сподіваюсь, заплатите непоганий штраф", - пише Олег Супруненко.

Водночас чимало людей навпаки підтримують, адже хоч змія неотруйна – її дії було важко передбачити. Крім того, авторка допису зазначила, що у цей момент у дворі грались діти і вона хвилювалась за них.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні