--> У Львові 10-річна дівчинка померла від передчасного старіння: подробиці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Львові 10-річна дівчинка померла від передчасного старіння: подробиці

0
4
У Львові 10-річна дівчинка померла від передчасного старіння: подробиці
У Львові померла 10-річна Іринка Химич. Дівчинка мала надзвичайно рідкісну генетичну хворобу – прогерію Гетчінсона-Гілфорда. У дитини відбувалося передчасне старіння організму.

Про це стало відомо у фейсбуці Діни Химич.

Дівчинка буда єдиною в Україні дитиною з такою хворобою. На жаль, прогерія не підлягає лікуванню.

Про смерть маленької львів'янки розповіла її мама Діна Химич.

"Ірочка померла. Вчора зупинилося її сердечко. Вибач, сонечко, що не змогла цього разу тебе врятувати", – мовиться в її повідомленні.

В Іринки Химич діагностували рідкісне генетичне захворювання – прогерію Гетчінсона-Гілфорда. Це єдиний зареєстрований в Україні випадок цієї хвороби. Загалом у світі є лише 350 діток з таким синдромом.

Що таке синдром Гетчінсона-Гілфорда

Прогерія Гетчінсона-Гілфорда – це рідкісне генетичне дитяче захворювання. Воно призводить до зміни шкіри та внутрішніх органів. Хворобу супроводжують передчасне старіння організму, затримка росту та черепно-лицьові аномалії. На жаль, ліків проти синдрому Гетчінсона-Гілфорда немає.

Коротко про боротьбу дівчинки з прогерією

Ірина Химич попри важку недугу мала багато захоплень. Зокрема, вона малювала картини та виготовляла прикраси. Напередодні львівське ательє Lady Di atelier шило хустинки з малюнками дівчинки.Так, ательє намагалося допомогти Іринці та її матері у боротьбі з хворобою. Життя дитини підтримували за допомогою медикаментів. Вінницькі волонтери неодноразово організовували різні благодійні акції, щоб допомогти Іринці.

Сама дівчинка також до них долучалась. Зокрема, вона малювала картини, які потім продавали на аукціоні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні