--> У посольстві США відреагували на Нью-Йорк в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У посольстві США відреагували на Нью-Йорк в Україні

3
1
У посольстві США відреагували на Нью-Йорк в Україні
У посольстві США відреагували на рішення Верховної Ради повернути селищу міського типу Новгородське Донецької області історичну назви Нью-Йорк.

Про це написали на сторінці посольства США в Україні у Фейсбук.

"Вітаємо жителів Нью-Йорка Донецької області з поверненням до історичної назви свого міста завдяки міжфракційному консенсусу у Верховній Раді України! Ще одна нагода відзначити наші тісні зв’язки. Ми великі шанувальники вашого нового/старого імені!", – йдеться у повідомленні.



1 липня парламент підтримав постанову про перейменування смт Новгородське Донецької області у смт Нью-Йорк.

Постанову підтримали 301 нардеп. За законопроєкт голосували без обговорення. Подання про перейменування подала Донецька обласна військово-цивільна адміністрація.

Селище було Нью-Йорком до 1951 року. Але радянська влада під час холодної війни вирішила перейменувати його на Новгородське, оскільки воно "не дуже по-російськи звучало" та було співзвучне з американським Нью-Йорком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре догодили янкам, то вже догодили?! Показали, як вміємо вилизувати дупу задля отримання "пряника". У цьому селі ще залишилось визнати державною мовою не українську, а англійську, а мера справжнього Нью-Йорка Білла де Блазіо, зробити почесним громадянином Донецької області.
Відповісти
Ну і що , в нас і село Америка є, і це вже давно. І село Марс є. То що за вашою логікою марсіянам лизнули аби догодити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні