«$RааааСh. Гуде ФБ»: Юрій Ричук Vs Собаколюби

0
-1
«$RааааСh. Гуде ФБ»: Юрій Ричук Vs Собаколюби
У традиційній рубриці Волинь24 «$RааааСh. Гуде ФБ» на початку липня (у Міжнародний день собак) потішимо поціновувачів фейсбучних інтелектуальних дискусій червневою суперечкою, яка розгорілась під дописом Юрія Ричука щодо двох милих песиків.



Вони були прив'язані під магазином без нагляду. На зауваження автора допису, що песики таких порід повинні бути у намордниках, "пані власниця песиків, які чарівно бризкали слиною і гарчали, цілком у стилістиці своїх підопічних зауважила, що намордники потрібні людям, а не її чудовим підопічним". І що ви думаєте далі почалось? Ай молодці! Сідайте, оцінка 12! Правильно - $RааааСh!

Спочатку слово взяли прихильники намордників на собачих мордах. Зокрема Тетяна Грішина зізналась, що їй колись "схожа мадам сказала: він лише гавкає, тож не вкусив. Тобто, треба було, аби вкусив, щоб декому дійшло".

Перша, несмілива ластівка на захист чотирилапих залетіла від Bogdanas Denioskas: "Ну нажаль вона (пані на фото) станом на сьогодні якби і має рацію))). Люди ж понадягали намордники, і ходять)".

Другою, значно сміливішою пташкою влетіла теза від Olha Buzuluk: "Класні собаки, я її розумію, а людей не завжди".

Пані Ользі взявся апелювати Андрій Гнатюк. Він нагадав, що пси стояли біля сходів у магазин, "тобто собака може дістати до людини. Ще не чув, щоби люди кусали собак".



Однак кількість собаколюбів у суперечці невпинно зростала. Зокрема Марк Небо пояснив усій спільноті, що "порода доберман - одна з найрозумніших" і вирішив, що Ричуку просто "нема до чого вчепитись".

Але то все була прелюдія, петінг, квіточки, якщо вам завгодно. Ягідки з'явились після коротенької фрази Костянтина Яворського: "Я дуже люблю тварин, але собаки без намордників бувають випадково отруєними".



Ірина Ільчук моментально нагадала дописувачам, що "собаки бувають випадково отруєними не тому, що вони без намордників, а тому що якась хвора мерзота вирішує порушити закон і розкидати на вулицях отруту... Собаки НЕ ПОВИННІ знаходитись цілодобово на вулицях в намордниках, а от догхантери повинні тримати свої живодерські замашки при собі".

Спроба Юрія Ричука виправдати допис Костянтина своєрідним почуттям гумору, бажаного результату не принесла. "Я особисто сприйняла вашу переписку, як публічний заклик до отруєння тварин. Я гуляю по цих вулицях з собакою і мені не смішно,коли двоє дорослих чоловіків щось пишуть про намордники і отруєння", - написала пані Ірина.

Сторону захисниці собак взяв і Pavlyk Viktor, який усіх прихильників намордників для псів і сук зачислив "у клуб покусанных или перепуганных".

А Наталія Нестерук філософськи підсумувала суперечку: "Бійтесь не собак, а людей, які ненавидять тварин".

Заради справедливості відзначимо, що дискусія про справжнє собаче життя продовжилась на інших сторінках ФБ, але то вже зовсім інша історія.

Резюмуємо. Юрій Ричук - стовідсотково не собакофоб (інфа перевірена). Собаки (особливо великих порід, які потенційно небезпечні для людини) мають бути в намордниках - ТАК! Собаки без намордників мають бути отруєними - НІ!

Всім миру! Живіть так, щоб фраза Генріха Гейне "чим більше я пізнаю людей, тим більше мені подобаються собаки", ставала неактуальною!

Ярослав Романів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні