--> «‎Згас за чотири години»‎: українець помер від вакцини Pfizer: що кажуть у РНБО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«‎Згас за чотири години»‎: українець помер від вакцини Pfizer: що кажуть у РНБО

1
-7
«‎Згас за чотири години»‎: українець помер від вакцини Pfizer: що кажуть у РНБО
У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що 2 липня зафіксували смерть 47-річного чоловіка. За декілька годин до цього йому зробили щеплення проти COVID-19 препаратом компанії Pfizer.

Про це стало відомо у МОЗ.

У МОЗ повідомили, що мобільна бригада вакцинувала пацієнта о 13:45. Протягом однієї години у нього не було жодних симптомів чи нарікань на самопочуття.

"О 17:00 в пацієнта з'явились скарги на нудоту, втрата свідомості. Була відразу викликана екстрена медична допомога, яка провела реанімаційні заходи. На жаль, о 18:02 медики констатували смерть чоловіка", – зазначили у міністерстві.

Науковець Сергій Комісаренко не вважає, що смерть пацієнта, якого вакцинували Pfizer, не пов'язана з американським препаратом. Однак, за його словами, цей випадок приверне увагу світу, пише "24 канал".

Водночас глава комісії біобезпеки при РНБО зазначив, що поки всі обставини невідомі краще уникати будь-яких висновків. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Необхідно провести детальне обстеження цієї людини патологоанатомом, а потім визначити причину смерті, тому що людина, звичайно, могла померти і без всякої вакцинації. Треба бути переконаним, що це пов'язано з вакцинацією. Я думаю, в усьому світі цей випадок буде детально аналізуватися", – сказав науковець.

Сергій Комісаренко зазначив, що раніше після щеплення препаратом AstraZeneca фіксували "два випадки тромбозу на мільйон". За його словами, у Pfizer "цей відсоток був іще нижчим".

Голова комісії додав: "Pfizer вважається однією з найбезпечніших вакцин. І я думаю, забігаючи наперед, що це не пов'язано з вакцинацією. Треба розуміти альтернативи вакцинації поки немає".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось самі і коліться і дивуйтеся що ніхто не хоче. Гарна реклама
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні