--> В українців виникнуть проблеми з розмитненням «євроблях»: з яких країн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В українців виникнуть проблеми з розмитненням «євроблях»: з яких країн

0
-1
В українців виникнуть проблеми з розмитненням «євроблях»: з яких країн
Відтепер в Україні буде проблематично розмитнити автівку з Чехії, Словаччини та Болгарії. Україні ще не надали роз’яснення з цих країн, як потрібно знімати з обліку та оформляти договір купівлі-продаж машин.

Про це пише UBR.

На митниці не існує якоїсь одної процедури зняття авто з обліку з саме цих країн. "Митниця ще до кінця не розуміє, як буде проходити процедура зняття з обліку: з вивезенням або без нього, з транзитними номерами чи ні, з відмітками або ж без них, з довідками чи ні ... Але євроблях саме цих реєстрацій – багато" , – пояснив юрист Іван Казачук.

Як пояснюють, Чехія та Словаччина не знімають з обліку машини на території своїх країн. А ввести в Україну авто з європейської реєстрацією занадто дорого, адже тоді втрачається пільга для розмитнення.

"Тобто людям кажуть "розмитнюйтесь, але знімайтеся з обліку". Але, щоб знятися з обліку – потрібно вивезти. А якщо вивезеш – не підпадає під цей закон. Ось тому і чекаємо роз'яснень", – пояснив юрист.

У Болгарії ж реєстраційна база авто закрита, нею можуть користуватися тільки всередині країни. З'ясувати через неї, знятий автомобіль з обліку чи ні – неможливо. Коли авто ввозять як імпорт, то по транзитним номерами митнику видно, що з обліку вона знята. Але у випадку з болгарськими авто є труднощі.

Юрист додав, що можна направити запит від української митниці в Болгарію з метою отримання офіційної відповіді. Але відповідь може прийти через кілька місяців. А якщо авто вже знаходиться на митному оформленні, то до моменту отримання відповіді машині доведеться перебувати на митному терміналі.

Додамо, що зараз власники "евроблях" в Україні чекають тимчасовий порядок, який відповідно до закону №1402-ІХ повинен бути прописаний Кабінетом міністрів протягом місяця після його вступу в силу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні